"За поребриком зараз горить". У Повітряних силах розповіли, як ЗРК Patriot збив "Кинджал"

По матеріалам ЛІГА.Новини
06.05.2023 · 12:09 · переглядів - 398

Знищення російської ракети "Кинджал" – це ляпас росії, яка розповідала, що її зброя "не имеет аналогов в мире"

"За поребриком зараз горить". У Повітряних силах розповіли, як ЗРК Patriot збив "Кинджал"
Юрій Ігнат (Скриншот відео)

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, розповідаючи подробиці про те, як було збито ракету Х-47.

"Безумовно, це хороша новина. Безумовно, там зараз за поребриком горить. Ну вже горить, напевно, не перший день, тому що це фактично ляпас росії. Вони розповідали, що Patriot – це застаріле американське озброєння, нічого не може, а "российское оружие лучшее в мире" і так далі", – сказав Ігнат.

Він зазначив, що ракета Х-47 "Кинджал" – це аеробалістична ракета, її носієм є літак Міг-31К, маркування "К" вказує на це.

"Як її називають – "Іскандер" повітряного базування", – сказав речник Повітряних сил.

Ігнат розповів, що вночі 4 травня Міг-31К піднявся з аеродрому Саваслейка та близько 02:00 здійснив пуск ракети "Кинджал".

"Повітряне командування "Центр", яке опікується Київщиною зокрема, дивилося й супроводжувало цю ціль – Міг-31К. Й було відпрацьовано дивізіоном Patriot", – розповів речник Повітряних сил.

Він уточнив, що збита 4 травня ракета Х-47 стала першою аеробалістичною ракетою, знищеною ЗРК Patriot. Про те, чи збивав Patriot інші цілі над Україною, спікер Повітряних сил говорити поки що відмовився.

Він наголосив, що Україні потрібно більше ЗРК Patriot, оскільки загроза застосування росією балістичної зброї існує на всій території України, особливо на східному напрямку.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок