Загарбники захопили приміщення католицького костелу у Бердянську

По матеріалам Бердяньск сьогодні
21.04.2023 · 09:30 · переглядів - 1427

Окупанти та їхні поплічники продовжують утиски та дискредитацію релігійних громад Бердянська

Загарбники захопили приміщення католицького костелу у Бердянську

Тепер добралися до католицького костелу. Щоб виправдати мародерство та захоплення будівлі загарбники традиційно вигадали чергові безглузді звинувачення на адресу священства та парафіян католицького храму.

Брехня щоразу стає більш абсурдною:

  • Католицьке священство звинувачують у закликах до усунення державного ладу ще в часи Януковича і навіть збору біологічного матеріалу парафіян.
  • Традиційні обладунки священників та деталі храмового розпису намагаються представити в якості атрибутів чорної магії. Класична тактика Гебельса.
  • Ну і очікуваний висновок про причетність служителів костелу до переховування українських військових та партизан.
  • Також пропагандистка ваченкова обмовляється про те, що храм слугував бердянським парафіянам греко-католицької церкви України.

Громаду УГКЦ окупанти переслідують вже кілька місяців. Доля її священників Богдана Гелети та Івана Левицького, після того як окупанти їх схопили та звинуватили у диверсійній діяльності, досі невідома.

в костелы

Мешканці Бердянська, незалежно від віросповідання, добре знали Костел Різдва Пресвятої Діви Марії, як осередок милосердя та цікавих культурних заходів. Бердянці дуже любили це місто, тому що кожному, хто приходив сюди, навіть просто прогулятися по саду навколо, завжди були раді. Під час перших днів окупації костел слугував укриттям бердянцям, там також надавались допомога нужденним.

Але тепер в окупації не може бути жодної свободи — навіть свободи мілосердя та віросповідання, якщо релігія та її послідовники не служать державі-агресору.

Свого часу священники московського патріархату влаштовували протести проти будівництва католицького костелу. Але громада тоді наполягла на рівності усіх релегійних конфесій. Тепер московські попи отримують свою релігійну монополію у Бердянську завдяки російській зброї.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок