ЗСУ готують масштабний контрнаступ: де і коли він може початися

По матеріалам Gazeta ua
05.01.2023 · 16:27 · переглядів - 3014

Сили оборони України готуються до нового великого контрнаступу, який має розпочатися до закінчення морозів

ЗСУ готують масштабний контрнаступ: де і коли він може початися

Для цього наша армія продовжує накопичувати військову силу та боєприпаси. Про це йдеться в матеріалі Euronews.

Найбільш очевидним напрямком нової атаки Сил оборони аналітики назвали південь України, з наступним проривом до узбережжя Азовського моря.

"Ймовірно, у бік Бердянська (Запорізька область. – Gazeta.ua). Можливо, у бік Мелітополя, щоб ізолювати від поповнення запасів російські сили, що прямують у бік Криму", – вважає аналітик Пітер Діксон Атлантичної ради.

Він зазначив, що така атака буде набагато масштабнішою версією Херсонського наступу у листопаді торік, коли росіян відрізали від постачання і ті змушені були відступити.

Також експерти припускають, що Україна може спробувати застати росіян зненацька, надсилаючи неправдиву інформацію. Як це було перед масштабним Харківським наступом у вересні.

Україна може організувати атаку до того, як навесні розтане сніг і підуть морози, що ускладнить використання ґрунтових доріг, прогнозує експолковник американської армії Лайам Коллінз.

"Україна захоче провести цю атаку, поки земля промерзла і перебуває у сприятливому для них стані", - підкреслив Коллінз.

На його думку, українські сили можуть переносити стрес бойових дій під час холодів набагато краще, ніж росіяни. Колінз зазначив, що армія РФ має проблеми з логістикою, моральним духом та лідерством.

Дікінсон вважає, що новий наступ Збройних сил України матиме "вирішальне значення для збереження підтримки міжнародної спільноти та демонстрації того, що їхні величезні фінансові та військові зусилля для України дають результати".

Полковник Коллінз попередив, що чим більше росіяни будуть змушені відступати, тим важче боротиметься з ними. Однак він упевнений, що російська армія не може проводити великомасштабний вогневий маневр, бо немає такої можливості.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок