ЗСУ влучили по росіянах у тимчасово окупованому місті Пологи на Запоріжжі

По матеріалам Суспільного
01.03.2023 · 09:35 · переглядів - 1618

27 лютого у південній частині тимчасово окупованого міста Пологи Запорізької області ЗСУ точково вдарили по місцях дислокації росіян. Наразі уточнюється кількість ліквідованих окупантів

ЗСУ влучили по росіянах у тимчасово окупованому місті Пологи на Запоріжжі

Про це 28 лютого, повідомив Суспільному Запоріжжя міський голова Поліг Юрій Коноваленко.

"Сьогодні вдалося зв’язатися, бо вчора фактично не було зв’язку з Пологами. Так, дійсно були прильоти у селі Пологи, південна частина міста, так званий Червоний виселок. За тими точками, які назвали наші люди, ми можемо сказати, що це – влучна робота ЗСУ, адже були точні удари по місцях скупчення окупантів".

Загалом у місті Пологи ситуація лишається критичною. З квітня не працює лікарня. Люди можуть отримати тільки першу медичну допомогу, зазначає посадовець:

"Більш складні захворювання, оперативні втручання, травми – люди їдуть до Токмака, Бердянська. Така можливість поки що є. Між селами, що розташовані поруч, люди теж проїжджають. На блокпостах перевіряють і говорять, що незабаром не будуть вже пропускати".

Перепусток для виїзду на інші території окупанти не видають, але людям вдається виїжджати на підконтрольну територію України через Маріуполь, росію та країни Европи:

"У нас є незначна кількість мешканців, які змогли таким чином дістатися Запоріжжя. Проте, треба сказати, що безпека і вартість такого виїзду в кожного різна. У когось забирають речі та гроші. А вартість, за словами наших мешканців, приблизно 500 доларів і тиждень шляху".

Також у Пологах продовжують зникати безвісти місцеві жителі, говорить Юрій Коноваленко:

"Нам відомі такі факти. Але це відбувається не під час перетину або так званої депортації з тимчасово окупованих територій. Як правило, це ті люди, яких забрали на вулиці або з дому, і їх доля нам невідома. Точно ми знаємо про щонайменше десять таких випадків. Хоча, я певен, що їх насправді більше, нам просто про них не повідомляють".



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок