Стартував Пілотний проект «соціально відповідальний бізнес у запорізькому регіоні»

Бердянськ 24
16.03.2017 · 10:21 · переглядів - 914

Бердянський міський центр зайнятості повідомляє, що в Запорізькій області стартував Пілотний проект «СОЦІАЛЬНО ВІДПОВІДАЛЬНИЙ БІЗНЕС У ЗАПОРІЗЬКОМУ РЕГІОНІ».

Стартував Пілотний проект «соціально відповідальний бізнес у запорізькому регіоні»

Метою  прийняття Проекту є покращення ситуації на ринку праці, створення умов для легалізації зайнятості, розширення можливостей для працевлаштування осіб, підвищення соціальної відповідальності та правової культури роботодавців.

Обґрунтування необхідності запровадження

Запорізька область знаходиться у трійці «лідерів» разом з Донецькою та Луганською областями за обсягами прихованого безробіття.

Протягом 2016 року до служби зайнятості області надавали вакансії лише 6% зареєстрованих суб’єктів господарювання.

Як результат, навантаження на 1 вільне робоче місце станом на 1 січня 2017 року по області складало 46 безробітних, а у сільській місцевості – 342.

Обов’язок надання роботодавцями інформації про попит на робочу силу (вакансії) до служби зайнятості визначено пп. 4 ч. 3 ст.50 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 № 5067.

Обов’язковість подання інформації про попит на робочу силу (вакансії) в повному обсязі до державної служби зайнятості, відповідає практиці провідних європейських країн.

Загальні положення Проекту

Служба зайнятості на підставі наданих Державною фіскальною службою даних про прийнятих працівників (Порядок затверджений Постановою Кабінету Міністрів України № 413 від 17.06.2015) , звіряє з інформацією про попит на робочу силу (вакансії), які надавалися у цей період роботодавцями на адресу центрів зайнятості.

У разі відсутності інформації про попит на робочу силу (вакансії), невідповідності заявленого роботодавцем рівня заробітної плати, тощо, служба зайнятості передає відповідні дані до Державної служби України з питань праці для проведення перевірки дотримання вимог законодавства про працю та зайнятість.

В свою чергу служба зайнятості забезпечує проведення широкомасштабної інформаційно – консультаційної роботи щодо дотримання роботодавцями вимог законодавства про зайнятість населення, легалізації трудових відносин, тощо.

Стан нормативно-правової бази у вказаній сфері правового регулювання

У даній сфері правового регулювання діють: Конституція України, Цивільний кодекс України, Закон України «Про зайнятість населення».

Очікувані від Проекту результати

Реалізація Проекту дозволить організувати на державному рівні взаємозв’язок між фіскальною службою, службою зайнятості, державною інспекцією праці щодо контролю за наданням роботодавцями інформації про попит на робочу силу.

Як результат, ми очікуємо покращення ситуації на ринку праці, створення умов для виходу працівників з неформального сектору зайнятості, розширення можливостей для працевлаштування.

Інформацію про попит на робочу силу (вакансії)  за формою №3-ПН чекаємо  у Бердянському міському центрі зайнятості за адресою:

м. Бердянськ, вул. Консульська, б.14/2, 2 поверх, каб.7,11,12,13 – відділ взаємодії з роботодавцями.

Довідкову інформацію можна отримати за телефонами 4-70-86,4-70-82,4-72-94.

Сподіваємось на плідну співпрацю!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок