Брату вже екс-депутата Бердянської міськради вдвічі занизили нормативну оцінку 19 гектарів приморської землі

По матеріалам Наші гроші
31.03.2017 · 09:05 · переглядів - 4204

Слідчі підозрюються службових осіб Управління Держземагентства у видачі TOB “Азовальянс Груп” документів із заниженою на 10 млн грн нормативною оцінкою земельної ділянки.

Брату вже екс-депутата Бердянської міськради вдвічі занизили нормативну оцінку 19 гектарів приморської землі

Про це йдеться ухвалі Бердянського міськрайонного суду від 21 березня. Згідно з матеріалами справи, Бердянська міська рада та TOB “Азовальянс Груп” у березні 2006 року уклали угоду оренди земельної ділянки площею 18,6 га по вул. Макарова (в районі ДОЦ “Червона гвоздика”, кадастровий номер 2310400000:07:008:0005). Відповідно до витягу з технічної документації, нормативна грошова оцінка ділянки тоді склала 14, 9 млн грн.

Однак, вже у лютому 2014 року посадові особи Управління Держземагентства у Бердянському районі за заявою фірми виготовили новий витяг, відповідно до якого, така оцінка склала 9, 67 млн грн.

В той же час, сума такої оцінки у витягу за запитом прокуратури на цю ж дату склала 19, 4 млн грн. Така відмінність у сумах оцінки виникла через заниження у витягу для “Азовальянс Груп” коефіцієнту Км2.

Окрім цього, під час допиту свідків по справі з’ясувалось, що сума такої оцінки розраховується автоматично – програмою МІС 3.0, шляхом внесення необхідних характеристик земельної ділянки. Однак, у січні-лютому 2014 року Управління не видавало такі витяги у зв’язку з відсутністю відповідного програмного забезпечення, яке встановили тільки у березні. Взагалі ж, протягом 2014 року такі витяги виготовляла тільки одна особа – головний спеціаліст відділу землеустрою, охорони та ринку земель Управління Держземагенства у Бердянському районі. Тільки він мав цифровий ключ доступу та пароль до програми.

Тому, для перевірки вказаних фактів та встановлення винних осіб, слідчі клопотали у суді про тимчасовий доступ з можливістю вилучення, зокрема: до системного блоку вказаного спеціаліста, електронного ключа на флеш носії, технічної документації з нормативної грошової оцінки земель в межах території Бердянську, заяви “Азовальянс Груп” із додатками. Суд це клопотання задовольнив.

Варто зазначити, що розмір орендної платні визначається у відсотковій частині саме від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, і чим вища сума такої оцінки, тим вища буде і платня за ділянку.

ТОВ “Азовальянс Груп” належить Костянтину Македонському (47%), Андрію Кращенко (6%) та Яні Македонській (47%). Костянтин Македонський на місцевих виборах 2015 року балотувався до Бердянської міськради від “Нашого краю”. Від цієї ж партії обрався нинішній міський голова Бердянську Володимир Чепурний.

Брат Македонського Олександр був депутатом Бердянської міської ради 2010-2015 рр.

Читайте также: Золотая земля: Скандальный проект об аренде 18,6 га на косе таки вынесут на сессию




Останні новини Бердянська
27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок