В Бердянську відзначили День вишиванки

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
18.05.2017 · 16:44 · переглядів - 2958

Щороку в третій четвер травня в Україні святкують День вишиванки. В Бердянську свято відзначили урочистими заходами, які завершились ходою центральними вулицями міста.

В Бердянську відзначили День вишиванки

Впродовж дня в Бердянському державному педагогічному університеті, музейних закладах відбулись урочистя з нагоди Дня вишиванки. Завершились святкові заходи невеличким мітингом та урочистою ходою Приморською площею та проспектом Азовським, який організували представники міського осередку ВО «Свобода».

Цього дня чимало бердянців прийшли на роботу, в свої навчальні заклади в національному вбранні. З кожним роком збільшується кількість людей, які в повсякденному житті, а особливо на державні свята та в День вишиванки вбираються в національні костюми. Таким чином, містяни демонструють не лише любов до своєї Батьківщини, повагу до своїх традицій, а й підтверджують популярну тезу, що вишиванка – це модне та стильне вбрання. Особливою популярністю вишиванки користуються серед бердянської молоді.

Крок за кроком, поступово наше суспільство виліковується від застарілих радянських догм. Цей процес могли б значно пришвидшити успішні реформи та креативні ініціативи на рівні державної та міської влади. Однак, більшість чиновників вищих щаблів нинішньої державної влади під прикриттям патріотизму та національного вбрання успішно продовжують справу Януковича і всіляко заохочують різного роду корупційні діяння. На місцевому ж рівні, лише деякі представники міської влади намагаються запровадити та реалізувати проекти для розвитку громадянського суспільства, в той час, як міський голова Володимир Чепурний привселюдно заохочує реставрацію застарілих радянських методів у відносинах з підлеглими та громадськістю.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок