Міський палац культури планують капітально відремонтувати

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
19.07.2017 · 12:52 · переглядів - 1221

Представники міської влади планують провести капітальний ремонт в міському палаці культури ім. Т.Г. Шевченко. Кошти на ці потреби розраховують отримати з Європейського інвестиційного банку та з бюджету області

Міський палац культури планують капітально відремонтувати

Ремонт в міському палаці культури планують здійснити в декілька етапів – ремонт фасаду та під’їзних шляхів; реконструкція системи вентиляції, опалення. Представники міської влади до Дня міста планують реалізувати перший етап – реконструювати фасад МПК. На ці цілі необхідно близько 1,9 млн. грн.

В подальшому планується розв’язати проблему з опаленням в палаці культури. 

Чепурной Владимир

Наше пріоритетне завдання створити сприятливі умови, щоб концерти в Бердянську продовжувались цілий рік. Для цього необхідно налагодити систему опалення в залі міського палацу культури, - розповів міський голова Володимир Чепурний

Загальна вартість робіт по запуску системи опалення становитиме близько 6-ти мільйонів гривень. Планується, що опалення здійснюватиметься від основних магістральних мереж міста. На цьому наголосила заступник мера Юлія Дойнова.

І міський голова Володимир Чепурний, і заступник мера Юлія Дойнова наголосили, що вартість опалення не матиме значення, адже цей об’єкт є дотаційним і на роботу МПК ім. Т.Г. Шевченко кошти виділяються з міського бюджету.

Після заяв місцевих чиновників виникає одразу декілька запитань. По-перше, на скільки реально прогріти великий зал палацу культуру за рахунок централізованого теплопостачання (в разі його підведення). По-друге, в заявах представників влади навіть не пролунав варіант оснащення індивідуальної котельні для опалення всього палацу культури. Позитивний приклад функціонування індивідуальної котельні є, це міський палац спорту. Декілька років тому на стадіоні Торпедо обладнали котельну, однак до її повноцінного запуску справа так і не дійшла. Тобто, рентабельність опалення великих об’єктів за допомогою індивідуальних котелень вже доведена, чому можновладці не розглядають такий варіант опалення палацу культури – невідомо. Дивує також і той факт, що чиновники не прораховують, на скільки зросте вартість утримання об’єкту, в разі підведення централізованого опалення чи обладнання руфтопів (дахових кондиціонерів).




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок