За огородження пляжу - мінімальний штраф. Правопорушниця провини не визнає, а ЗМІ радить «не распускать утки»

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.06.2018 · 10:38 · переглядів - 2059

На засіданні адміністративної комісії розглянули протокол з приводу огородження пляжу однієї з баз відпочинку

За огородження пляжу - мінімальний штраф. Правопорушниця провини не визнає, а ЗМІ радить «не распускать утки»

Обговорення виявилось тривалим і емоційним — відповідачка переконана в правильності своїх дій, депутат її мотиви зрозумів, а комісія проголосувала за мінімальний штраф.

8 червня на нашій сторінці в Фейсбук було опубліковано фото огородженої пляжної території з красномовним написом, що користуватись пляжем можуть лише гості готелю.

По даному факту було складено адміністративний протокол, який і розглянули на черговому засіданні адміністративної комісії. Правопорушниця повідомила, що табличку з написом прибрала, а саморобна огорожа, судячи зі слів відповідачки, так і залишилась. Власниця готелю пояснила, що своїми діями хотіла лише створити комфортні умови для відпочинку мешкаців її бази. Люди з прилеглих до орендованого пляжу будинків та баз відпочинку приходять саме на цей пляж і забруднюють його, а також з'являється додаткова загроза речам відпочивальників з її готелю. Відповідач підкреслила, що огородила не всю територію орендованого пляжу, а лише частину і, враховуючи, що заклад відпочинку несе відповідальність за пляжну територію та платить податки круглий рік, закликала членів комісії “піти на зустріч бізнесу”. З приводу публікацій в ЗМІ, жінка висловилась лаконічно і порекомендувала розбиратись в ситуації перш ніж "распускать утки".

Позицію відповідачки із великим розумінням сприйняв депутат Віктор Цуканов, який наголосив, що розуміє жінку як підприємця і бізнесмена в її прагненні створити комфортні умови для її відпочивальників, однак тут же додав, що порушувати закон, все ж таки, не можна.

Головуючий на засіданні начальник юридичного відділу Роман Сорока наголосив, що якими б не були мотиви, порушувати закон заборонено. Після тривалого обговорення комісія ухвалила рішення оштрафувати правопорушника на 850 гривень — це мінімальний розмір штрафу.

Лояльні заяви депутата та результати голосування комісії дивують. Правопорушник не визнав своєї провини, а в процесі обговорення протоколу відповідачка навіть заявила, що прилеглі бази відпочинку та будинки, відпочивальники яких відвідують цей пляж, мають укласти з орендарем даного пляжу додаткового угоду! Чомусь Віктор Цуканов, який добре орієнтується в земельних питаннях на Косі, не повідомив орендаря, що договір на оренду пляжу можна розірвати, якщо підприємцю важко самотужки виконувати свій обов'язок, а охочих взяти на себе відповідальність за стан пляжної території економічно найпривабливішого мікрорайону міста буде чимало. Схоже, на думку чиновників, відповідач, який не визнає свою провини, але при цьому платить податки, не такий уже і злісний правопорушник, в порівнянні з бердянцями, які торгують у невстановлених місцях.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок