Офтальмологічне відділення бердянської лікарні отримало сучасний хірургічний мікроскоп

По матеріалам пресс-службы исполкома
18.07.2018 · 09:14 · переглядів - 1595

17 липня, в офтальмологічному відділенні лікарні було представлено нове сучасне обладнання придбане за кошти міського бюджету

Офтальмологічне відділення бердянської лікарні отримало сучасний хірургічний мікроскоп

Дізнатись думку лікарів про якість нового приладу прийшли заступник міського голови Юлія Дойнова, депутати міської ради Євген Георгієв та Ксенія Буханова, начальник відділу охорони здоров’я Тетяна Марч.

Як відзначив директор КП “БТМО” Дмитро Єгоров відділення мікрохірургії ока — є унікальним, якого не має в інших лікарнях області окрім обласного центру, де б проводились операції такого рівня та якості. “Саме наші лікарі Маргарита Хазова та Раїса Карауланова вивели мікрохірургію ока в Бердянську на принципово новій рівень, а у відділенні працює злагоджена команда” - підкреслив Дмитро Володимирович.

“Невід'ємною частиною роботи відділення мікрохірургії ока це звісно наявність сучасного обладнання. Існуючому мікроскопу вже понад 18 років, він вже відпрацював свій ресурс, тож весь колектив вдячні адміністрації міста, депутатам міської ради Євгену Георгієву та Ксенії Бухановій, керівництву лікарні за розуміння та підтримку.” - подякувала завідувач офтальмологічного відділення Маргарита Хазова, яка із захопленням більш детально розповіла про апарат та його переваги. Нове обладнання —це офтальмологічний мікроскоп японського виробництва з сучасною оптикою, робочими місцями для хірурга та асистента, він мобільний, його можна поставити в будь яке місце. Кошті на його придбання були виділені з міського бюджету і вартість склала 1 млн. 136 тис. грн. Додамо, в офтальмологічному відділенні проводяться всі види операцій на очах (окрім операцій на сітчатці) — катаракта, глаукома, пластика вік, видалення різних новоутворень тощо.

Депутат міської ради Євген Георгієв відзначив, що сучасне та високотехнологічне обладнання з’являється і в інших відділеннях лікарні. “І це робота всієї команди — частина обладнання закупається за кошти міського бюджету, інша за кошти обласного бюджету та державної субвенції, яку залучає в місто народний депутат України Олександр Пономарьов.

Важливість появи нового обладнання перш за все потрібне для лікування наших мешканців, а оновлення матеріально-технічної бази лікарні не тільки поліпшить її роботу, але і приверне до нас молоді кадри, яких так не вистачає.”




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок