У Бердянську відкрили Інтегрований центр підтримки вимушених переселенців та соціально незахищених громадян міста

По матеріалам пресс-службы исполкома
19.07.2018 · 17:12 · переглядів - 1371

Сьогодні, 19 липня, відбулося урочисте відкриття Інтегрованого центру підтримки, створення якого стало можливим завдяки укладенню в 2015 році грантового контракту між Європейським Союзом та виконавчим комітетом Бердянської міської ради

У Бердянську відкрили Інтегрований центр підтримки вимушених переселенців та соціально незахищених громадян міста

Сьогодні, 19 липня, відбулося урочисте відкриття Інтегрованого центру підтримки, створення якого стало можливим завдяки укладенню в 2015 році грантового контракту №2015/358-554 між Європейським Союзом в особі Європейської Комісії та виконавчим комітетом Бердянської міської ради на реалізацію проекту «Створення комплексної системи надання допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО та громаді міста Бердянськ» в рамках грантової програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні». Метою проекту є надання допомоги ВПО та приймаючій громаді шляхом покращення доступу та якості соціальних послуг, доступних у Бердянську; створення кращих умов для економічного залучення ВПО та місцевих мешканців; сприяння врегулюванню та досягненню соціального консенсусу між ВПО та приймаючими громадами. 

До "Інтегрованого центру підтримки" (ІЦП) увійшли наступні служби:

  • КУ «Бердянський міський центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді»;
  • КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Бердянської міської ради;
  • служба у справах дітей виконавчого комітету Бердянської міської ради;
  • відділ сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Бердянської міської ради.

Розташувався даний центр на вулиці Земській, 38, де, починаючи з червня 2017 року в рамках реалізації проекту було проведено реконструкцію та поточний ремонт будівлі, здійснено закупівлі всього необхідного обладнання, оргтехніки, меблів для покращення умов, доступу та якості у наданні соціальних послуг ВПО та громаді міста. Загальна вартість проекту 1.337.535 євро, з яких ЄС фінансує 89,70% (1.199.740 євро), а виконавчий комітет Бердянської міської ради — 10,3%.

На урочисте відкриття даного центру завітали шановані гості — міський голова Володимир Чепурний, його заступник Юлія Дойнова, депутати Бердянської міської ради Євген Георгієв і Тетяна Смолянінова, спеціалісти різноманітних підрозділів виконавчого комітету, представники громадськості і просто небайдужі мешканці міста. Символічне перерізування стрічки здійснив міський голова Володимир Чепурний разом із представниками громадської організації «Переселенці та громади разом» Наталею Ярошенко та Юлією Кривоноженковою. Після цього усі присутні змогли на власні очі побачити відремонтовані приміщення центру.

У своєму слові до учасників заходу міський голова Володимир Чепурний зазначив, що таке розташування чотирьох служб міста в одному приміщенні у центрі Бердянська є дуже зручним для відвідувачів, оскільки для них значно покращилась доступність соціальних послуг. Відтепер бердянці та внутрішньопереміщені особи зможуть отримати комплексну консультацію відразу у спеціалістів декількох служб. З’явилася можливість проводити у відремонтованому приміщенні Центру навчальні заходи з використанням сучасного обладнання. Від громади міста Володимир Павлович подякував менеджерам проекту Андрієві Андрієнку та Євгенії Солонській, будівельній компанії та усім причетним до реалізації такого важливого для міста проекту. Також міський голова подякував за увагу, що приділяється Бердянську, Представництву ЄС в Україні та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

Після завершення урочистої частини заходу, під час якої лунало ще багато вітальних речей від гостей, міський голова оглянув нові приміщення Інтегрованого центру. Їх виявилося чимало.

Так, на першому поверсі будівлі буде розміщено КУ «Територіальний центр надання соціальних послуг». У великій лекційній залі буде організовано комп’ютерні курси, заняття хору та літературного гуртка. Відвідувачі також матимуть змогу працювати у швейній майстерні із сучасним обладнанням.

На другому поверсі будівлі надаватимуть послуги відділ сім’ї, молоді та спорту, Бердянський міський центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді та служба у справах дітей. Відвідувачі зможуть отримати психологічну та соціальну допомогу, а також матеріальну підтримку. В просторому конференц-залі будуть організовані різноманітні навчальні та організаційні заходи. Поспілкуватися одночасно зі спеціалістами усіх трьох служб відвідувачі, за потреби, зможуть у куточку психологічного розвантаження.

Підсумував враження присутніх від оглядової екскурсії приміщеннями Центру депутат міської ради Євген Георгієв. Він зауважив, що об’єднуватися особливо важливо саме в умовах війни. А створення самого Інтегрованого центру підтримки Євген Іванович назвав чудовим результатом і прикладом конструктивної співпраці громадських організацій, міської влади та грантодавців.

Міський голова натомість нагадав, що також у рамках співпраці з Євросоюзом передбачено також створення дитячого садка на 150 місць і центру реабілітації для дітей-інвалідів. Реалізувати цей проект планується до кінця поточного року.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок