Мешканці Азовського за приєднання села Азовське до Бердянська

По матеріалам Бердянської РДА
23.07.2018 · 16:30 · переглядів - 4050

Наприкінці минулого тижня в с. Азовське відбулися громадські збори щодо перспектив впровадження децентралізаційних заходів на території Азовської сільської ради.

Мешканці Азовського за приєднання села Азовське до Бердянська

Збори стали логічним продовженням тематичної інформаційної зустрічі, яка відбулася 10 липня. Тоді представники районної, місцевої влади і Запорізького центру місцевого самоврядування надали роз’яснення мешканцям громади щодо завдань реформи децентралізації влади в Україні. Зупинилися на особливих законодавчих нюансах та можливостях для даної конкретної території (в частині приєднання до громади міста обласного значення). Висвітили здобутки та позитиви даного процесу на прикладі вже існуючих, у тому числі і на території Бердянського району, об’єднаних територіальних громад, а також відповіли на чисельні питання учасників зустрічі.

І ось, після майже 2-х тижнів роздумів та сперечань, мешканці с. Азовське знову зібралися, аби обрати подальший шлях розвитку рідного села. У цій зустрічі взяв участь і голова райдержадміністрації Роман Молодецький, який закликав азовчан відкинути зайві емоції та об’єктивно й відповідально підійти до вирішення даного питання.

Результатом доволі жвавого обговорення та високої активності учасників зібрання стало прийняття переважною більшістю голосів рішення про приєднання села Азовське до громади міста обласного значення - Бердянськ.

Звичайно, це рішення є тільки першою сходинкою громади на децентралізаційному шляху і попереду у неї ще ряд визначених законодавством процедур. Та найголовніше для мешканців села зрозуміти, що у будь якому разі, процвітання та благополуччя їх рідного села, а отже і власного життя у ньому, потребують щоденної активної роботи кожного азовчанина.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок