Інформація від Бердянської поліції щодо «мінування» шкіл

По матеріалам Бердянського райвідділу поліції ГУНП в Запорізькій області
21.12.2021 · 10:35 · переглядів - 5787

20 грудня близько 18 години до Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про мінування трьох шкіл міста. Невідомий вимагав передати йому грошові кошти в сумі 100 тисяч гривень, щоб уникнути вибуху.

Інформація від Бердянської поліції щодо «мінування» шкіл

Згодом аналогічні повідомлення також надійшли ще до дев’яти учбових закладів міста. На місця негайно виїхали слідчо-оперативні групи, наряди відділу реагування патрульної поліції, вибухотехніки та кінологи. Наразі працівники шкіл та учні евакуйовані. У будівлях закладів та наближеній території проводиться перевірка.

За даним фактом відомості внесені слідчим до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Станом на 10 годину 21 грудня приміщення та прилеглі території чотирьох навчальних закладів оглянуті, вибухонебезпечних предметів не виявлено. Перевірка триває.

Олександр Свідло прокоментував ситуацію із мінуванням закладів освіти: «Ми не можемо ставити на ваги життя і здоров’я наших дітей»

Сьогодні, 21 грудня, при відкритті Дня депутата в.о. міського голови, секретар міської ради Олександр Свідло прокоментував ситуацію, яка вже вдруге виникає в закладах загальної середньої освіти міста.

Минулого тижня на електронні пошти керівників 5-ти шкіл надійшли листи з інформацією про мінування навчальних приміщень і вимогою перерахувати значну суму коштів. Сьогодні знову вже в 9 школах склалася подібна ситуація, а сума коштів, яку вимагають правопорушники, збільшилася.

Олександр Свідло поінформував, що наразі надійшли повідомлення на електронні пошти майже всіх закладів освіти про ймовірне замінування та можливі вибухи із зазначенням часу. На даний момент у них працюють правоохоронні органи та спеціалісти з розмінування, які обстежать кожну будівлю.

В.о. міського голови звернувся до батьків учнів нашої громади: «Ми розуміємо, що вірогідність даного сценарію дуже мала, але ми не можемо брати в заручники та ставити на ваги життя й здоров’я наших дітей, тому вимушені вживати заходи, які законодавчо передбачені в даних випадках. На жаль, навчальний процес порушено, але це від нас не залежить. Сподіваємося, що правоохоронні органи якнайшвидше дадуть оцінку діям і визначать осіб, які займаються дестабілізацією ситуацією в місті, адже це створює соціальну напругу серед мешканців, особливо батьківської спільноти».




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок