Правові тонкощі працевлаштування

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
15.12.2021 · 14:28 · переглядів - 1475

9 грудня поточного року в Економіко–гуманітарному коледжі відбулася зустріч з фахівцем Бердянського міськрайонного центру зайнятості та юристом Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги. Захід було організовано з нагоди відзначення Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги приуроченого до Дня прав людини.

Правові тонкощі працевлаштування

Юрист Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Вікторія Донцова детально розповіла студентам про послуги, які надаються фахівцями цієї організації. Також присутні отримали інформацію про права та обов’язки неповнолітніх. Було розглянуто питання прав молоді  при працевлаштуванні.

Випускники навчальних закладів, отримавши освіту, стикаються з проблемою працевлаштування. Роботодавці бажають бачити у своєму штаті співробітників з досвідом роботи. Молоді фахівці традиційно є однією з найбільш високо конкурентних категорій шукачів.

Так з чого треба починати пошук роботи? Це важливе питання розглядали студенти разом з фахівцем центру зайнятості Ольгою Корнієнко.

Хоча у юнаків та дівчат попереду ще два роки навчання, вони з інтересом слухали практичні поради профінформаторки центру зайнятості стосовно пошуку роботи, адже питання пошуку роботи актуальне на сьогодні для багатьох, особливо для молодих фахівців, які щойно отримали диплом про здобуту освіту.

Коли сформульована мета пошуку роботи, необхідно спланувати методи та засоби пошуку роботи. Усі методи заслуговують на увагу. Чим більше розгорнути процес пошуку роботи, тим швидше якийсь із методів обов’язково спрацює.

Методів пошуку роботи існує вдосталь:

  • пошук роботи засобами єдиного інформаційного середовища Державної служби зайнятості. Тут клієнтів чекає фаховий підхід кар’єрних радників, психологічна підтримка та допомога;
  • якщо звернутися в кадрову/рекрутингову агенцію, то такий спосіб буде коштувати певну суму грошей, але бажану роботу можна отримати;
  • можна шукати роботу через знайомих та родичів. Цей спосіб є актуальним і ним активно користуються пошукачі;
  • самостійно робити візити до підприємства, організації чи установи, розповсюджуючи резюме;
  • відвідувати масові заходи, пов’язані з працевлаштуванням, зокрема ярмарки вакансій, кар’єрні форуми, дні відкритих дверей;
  • обов’язково переглядати оголошення про вакансії у ЗМІ. Особливу увагу заслуговує пошук роботи через мережу Internet.

Наприкінці зустрічі студенти отримали побажання успішного завершення навчання та вдалого працевлаштування. Сподіваємось, що отримані поради допоможуть майбутнім фахівцям знайти себе на сучасному ринку праці та самореалізувати  себе у професійному житті.

Ольга Корнієнко,
провідний фахівець з профорієнтації




Останні новини Бердянська
сьогодні, 16 квітень, вівторок 2024
вчора, 15 квітень, понеділок 2024
13 квітень, субота 2024
12 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок