Представлено проект оновленого входу до парку Шмідта

По матеріалам пресс-службы исполкома
02.02.2022 · 11:20 · переглядів - 7130

До ювілейного Дня міста планується відремонтувати вхідну зону у парк Шмідта

Представлено проект оновленого входу до парку Шмідта

У цьому році Бердянськ відзначає 195 років. Частина заходів, які щороку проводяться на День міста, відбувалися у парку Шмідта, у тому числі й на майданчику на вході у парк. Не стане винятком і цей рік — при проведенні заходів до ювілейного Дня міста планується також задіяти цей майданчик. Але останнім часом вхідна зона у парк Шмідта має непривабливий вид — поламана плитка, відсутні лавочки та не завершено ремонт пандусу. Це місце також облюбували скейтери, у результаті тренувань яких псується гранітна плитка. Тож до ювілейного Дня міста міська влада планує відремонтувати вхідну зону у парк Шмідта.

Свою ідею вхідної групи, ремонтних робіт головного входу в парк на засіданні архітектурно-містобудівної ради запропонував Олександр Бокоч. Він зазначив, що зараз вхідна група позиціонується як прохідна зона, тротуар, парковка для машин та майданчик, який полюбляють скейтери. Як громадський простір цей майданчик не використовується. Тому пропонується цю площу зробити на одному рівні, демонтувати існуючі сходи, увесь майданчик підняти на рівень парку та зробити рівень благоустрою по всій території, починаючи від пам’ятника і закінчуючи тротуаром. Усю цю територію відвести під одну громадську зону та зробити її безбар’єрною. Також пропонується встановлення малих архітектурних форм - клумб з лавочками, а на стіні, де знаходяться літери, розмістити святкову інсталяцію до Дня міста. На проєктну документацію та ремонтні роботи у місцевому бюджеті передбачено 1 млн 450 тис грн.

Заступник міського голови Олена Божкова зазначила, що безбар’єрність та доступність зараз є обов’язковими в усіх проєктах, це сучасна вимога державних будівельних норм.

Під час обговорення члени архітектурно-містобудівної ради, а це архітектори, заслужені будівельники, проєктанти, представники сфери культури, депутати міської ради тощо, висловлювали свої зауваження та пропозиції. У результаті було рекомендовано доопрацювати пропозиції щодо організації входу в парк з урахуванням висловлених побажань та охоронних зобов’язань щодо пам’ятки садово-паркового мистецтва, якою є парк ім. П.П. Шміда, та надати проєктну документацію на затвердження архітектурно-містобудівної ради.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок