У Слузі народу є група нардепів, яка блокує заборону УПЦ МП

По матеріалам ЛІГА.Новини
16.10.2023 · 10:12 · переглядів - 335

У Слузі народу є група депутатів, яка відкрито саботує законодавчі ініціативи, пов'язані з Українською православною церквою Московського патріархату. Очолює цю групу заступник керівника фракції Артем Культенко

У Слузі народу є група нардепів, яка блокує заборону УПЦ МП
Культенко з Онуфрієм (фото - Facebook Культенка)

Про це LIGA.net повідомила нардепка від Голосу Юлія Клименко. Її слова на умовах анонімності підтвердили шестеро співрозмовників у СН.

До лідерів "групи спротиву" вони також зарахували "слугу" Павла Халімона. Він відомий тим, що влітку 2022-го придбав на Печерську маєток за 10 млн грн, оформивши його на іншу особу.

Завзятих захисників УПЦ Московського патріархату в Слузі народу близько десяти, уточнює один зі співрозмовників.

"Я розумію, хто проти, але цифри не називатиму, – каже LIGA.net Микита Потураєв, голова комітету з питань гуманітарної політики (Слуга народу). – Тому що це боротьба й опоненти законопроєкту теж не сплять".

LIGA.net намагалась взяти коментар у Культенка, але на дзвінки та повідомлення народний депутат не відповів.

За словами співрозмовників, Культенко і компанія займаються "легким шантажем", погрожуючи перестати підтримувати важливі для СН законопроєкти, якщо питання УПЦ МП буде внесене та проголосовано.

Також ця група депутатів активно працює з рядовими "слугами", підбираючи для кожного індивідуальні меседжі.

"Тим, хто простіше, розповідають про гріхи та прокляття. Більш раціональним – про недостатню кількість священників у Єпіфанія", – переказує LIGA.net один із керівників фракції.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок