З пункту пропуску "Угринів-Долгобичув" виїхали перші 30 порожніх вантажівок

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
04.12.2023 · 10:07 · переглядів - 1585

У пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» в ніч проти 4 грудня прикордонники розпочали оформлювати порожні великовагові вантажівки

З пункту пропуску "Угринів-Долгобичув" виїхали перші 30 порожніх вантажівок
Фото: ДПСУ

На українсько-польському кордоні прикордонники оформили 30 вантажівок масою понад 7,5 т на пункті пропуску "Угринів – Долгобичув". Про це інформує Держприкордонслужба України.

Заїзд вантажівок у пункт пропуску здійснюється в порядку загальної черги.

"Угринів – Долгобичув" – це спільний пункт пропуску, який зазвичай працював лише для легкового транспорту й автобусів.

Фото: ДПСУ

Як зазначив напередодні міністр інфраструктури Олександр Кубраков, з 4 грудня порожні вантажівки, зокрема цистерни, зможуть їхати в Польщу через цей пункт пропуску. Поки він працюватиме в тестовому режимі, реєструватися в чергу на перетин кордону не потрібно. Підтримувати порядок руху та допомагати водіям за необхідності будуть інспектори з Укртрансбезпеки.

Пропускна здатність на добу становитиме понад 100 вантажівок.

Фото: ДПСУ

Нагадаємо, що польські перевізники з 6 листопада протестують на прикордонних переходах з Україною в Дорогуську, Гребенному (Люблінське воєводство) та Корчовій (Підкарпатське воєводство). Протестувальники пропускають кілька автомобілів на годину та вимагають запровадити комерційні дозволи для українських транспортних компаній, за винятком гуманітарної допомоги й речей для української армії.

У Медиці з 23 листопада також протестують фермери. У понеділок вони оголосили, що акція протесту на цьому пункті пропуску триватиме до 3 січня 2024 року.

З 1 грудня за прикладом поляків кордон почала блокувати одна зі словацьких асоціацій перевізників – UNAS.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок