В Україні запустили портал із пошуку вакансій у сфері відбудови й транспорту

По матеріалам Суспільного
04.12.2023 · 14:54 · переглядів - 1520

Проєкт "Робота та відновлення" розрахований на допомогу в пошуку роботи насамперед внутрішньо переміщеним особам

В Україні запустили портал із пошуку вакансій у сфері відбудови й транспорту
Проєкт Мінвідновлення “Робота та відновлення”. Фото: сайт проєкту “Робота та відновлення”

Мінвідновлення разом з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури, “Укрпоштою” і “Укрзалізницею” та за підтримки “Української інфраструктурної асоціації”, а також порталу robota.ua запускають проєкт “Робота та відновлення”. Він допомагатиме у пошуку роботи в транспортній галузі, галузі зв’язку, будівництві та у сфері відбудови загалом.

Про це Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомляє у Фейсбуці.

У межах проєкту створили вебсайт robotavidnovlennya.org. Там є  перелік пропозицій посад від роботодавців, залучених у відновлення регіонів, територій та інфраструктури. Зокрема, йдеться про пропозиції, що передбачають можливості безплатного навчання, перекваліфікації та/або проживання, що важливо для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

“Цей проєкт допоможе забезпечити роботою українців, в тому числі тих, які були змушені залишити свої домівки. А також підсилити кадровий потенціал підприємств інфраструктури та сфери відновлення в цілому”, — пояснив віцепрем'єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Наразі на вебсайті представлена більш ніж тисяча актуальних вакансій, які постійно оновлюються. Вакансії на порталі мають фільтри та інструменти сортування. Користувачі можуть обирати роботу за сферою, географією чи роботодавцем.

Крім актуальних вакансій, вебсайт проєкту “Робота та відновлення” також пропонує рекомендації щодо пошуку роботи і відповіді на найбільш часті запитання щодо працевлаштування.

Раніше портал robota.ua за ініціативи Мінвідновлення провів опитування щодо викликів у працевлаштуванні вимушено переміщених осіб. Переважна більшість опитаних (56,2%) наразі не мають роботи і активно її шукають. При цьому чверть респондентів (26,2%) хоча й працевлаштовані, але шукають краще місце роботи. Понад половина опитаних (64,4%) шукають повну зайнятість, а неповна зайнятість або фріланс цікавить 39% та 16,5% опитаних відповідно.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок