Україна сьогодні вночі перейде на зимовий час

По матеріалам Дзеркала тижня
28.10.2023 · 11:44 · переглядів - 300

Перевести стрілки годинника на годину назад потрібно о 4 ранку

Україна сьогодні вночі перейде на зимовий час

В Україні двічі на рік переводять годинник: восени на зимовий час, а навесні – на літній. У ніч на неділю, 29 жовтня, Україна перейде на зимовий час. Стрілки годинника треба буде перевести на годину назад.

В нашій країні перехід на зимовий і літній час регулюється постановою Кабміну від 13 травня 1996 року «Про порядок обчислення часу на території України». Так, Україна переходить на зимовий час кожної останньої неділі жовтня, а на літній – кожної останньої неділі березня.

Слід зазначити, що у 2011 році в Україні хотіли скасувати перехід на зимовий час, ухваливши відповідну постанову, але пізніше її анулювали.

Зараз у світі понад 70 країн переходять на літній та зимовий час.

Через війну, яку розв'язала росія, багато наших громадян були змушені покинути свої домівки та виїхати за кордон. У Європейському союзі та інших країнах світу також переходять на зимовий час. У ЄС є три часові пояси, відповідно, час в Україні та інших країнах буде різним.

Щоб організм встиг адаптуватися до нового режиму, потрібно за декілька днів до 29 жовтня починати лягати спати на 15-20 хвилин раніше. 



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок