Вісім років тому проспект Леніна в Бердянську став Азовським. Нові назви отримали 70 вулиць і 4 сквери

Бердянськ 24
18.02.2024 · 10:03 · переглядів - 1331

"Бердянськ 24" підготував відео-вікторину на знання міста.

Вісім років тому проспект Леніна в Бердянську став Азовським. Нові назви отримали 70 вулиць і 4 сквери

Місто позбавлялося аури червоної комуністичної держави, яка наробила багато лиха і українцям, і багатьом народам та країнам по всьому світу. Навіть після 25 років незалежності і початку військової агресії правонаступниці СРСР у вигляді РФ, процес проходив дуже важко. Скрєпи "совків" зуділи, фанати радянщини не могли розлучитися з Леніним, Дзержинським та Орджонікідзе, латентні проросійські політики обережно гальмували "декомунізацію".

А зміни виявилися набагато легшими та приємнішими, ніж здавалося. Фахівці, історики пропрацювали питання, депутати затвердили і бердянським вулицям повернули історичні назви або ж придумали символічні нові. Так, навіть дотепер певні топоніми дехто називає по-старому, але переважна більшість назв прижилася швидко.

До головної артерії міста взагалі адаптувалися майже моментально. Азовський проспект. Звучить же? І чому стільки років після історичного 1991-го він був наказаний прізвищем "вождя"?

Ми обов'язково разом пройдемося по вулицях українського Бердянська.

Сьогодні ж пропонуємо аудиторії взяти участь в тематичній вікторині, розміщеній на всіх віртуальних платформах Brd24. Перевірте себе у знаннях актуальних назв вулиць рідного міста. В коментарях вкажіть кількість правильних відповідей, а також в яких вулицях ви помилились?




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок