Чим відрізняються буферні ємності від бойлерів?

Централізоване водопостачання гарячої води в абсолютній більшості міст України вже стало давно забутою історією

Чим відрізняються буферні ємності від бойлерів?

Нинішні родини самостійно вирішують питання із гарячою водою та поступово переходять до опалення. Найбільш популярними приладами для нагрівання великого об'єму воду є бойлери. Однак, поряд із тим вирізняються ще й буферні ємності. Що це? Як працює цей прилад? В цьому спробуємо розібратись в нашому матеріалі.

Переваги використання буферної ємності, виходячи з опису специфіки роботи апарату, очевидні.

Перше і найголовніше — економія. При чому економія досить суттєва. Прилад не використовує електроенергію, не потребує газу. Необхідно запастись лише твердим паливом і гарантоване тепло в зимові місяці ваше помешкання матиме без перебоїв. Завдяки акумуляції надлишкової теплової енергії, прилад може зберігати енергію до 6-ти діб! Крім того, запобігає втраті теплової енергії в системах тепло- і водопостачання. Переваги використання буферної ємності очевидні, тож придбати таку буферну ємність (теплоакумулятор) ви можете тут https://www.teplobak.com.ua/ua/catalog/.

Розпочнемо з бойлеру. Бойлер — це теплообмінний апарат.

Він може функціонувати від різних джерел живлення, як від електроенергії чи газу, так і від інших видів палива. Він може бути вбудований в котел, або функціонувати самостійно, якщо мова йде про промислові обсяги. В повсякденному житті, частіше за все люди використовують техніку з відносно невеликим об'ємом.

Буферна ємність — це вертикальний резервуар об'ємом від 300 — до 2000 літрів.

Враховуючи обсяги обладнання по всьому периметру прибору вмонтовані патрубки для підводу води і за таким же принципом електротени. Вода в ємності розподіляється наступним чином — гаряча підіймається догори і звідти через патрубку спрямовується до місця призначення. Із об'ємів буферної ємності зрозуміло, що прилад використовують для опалення приміщень. При чому, наявність декількох патрубків дозволяє відводити теплу воду, яка збирається всередині баку, наприклад, для опалення підлоги.

Твердопаливний котел даного типу повністю ізолює їдкий запах, який виділяється від спалення твердого палива.

Однак так чи інакше прилад має бути оснащеним трубою для відводу викиднів, враховуючи це, при проектуванні будинку, який планується опалювати буферною ємністю, необхідно ще на стадії проектних робіт, передбачити монтаж габаритної конструкції в стіну з виходом на вулицю. Як правило це робиться через стелю, вбудовуючу, свого роду, традиційний для приватних будинків минулого століття димохід.



На початок