Приватні судові виконавці: що потрібно знати при виборі фахівця

Згідно із законом судове рішення може бути виконано в добровільному або примусовому порядку

Приватні судові виконавці: що потрібно знати при виборі фахівця

Якщо боржник з якоїсь причини відмовляється виконувати свої зобов'язання, то слід звернутися до приватного виконавця Барладін П.О. за посиланням https://pvbarladin.com. Це фахівець, зайнятий в юридичній сфері, в компетенцію якого входить сприяння швидкому та ефективному виконанню судових рішень. Поки що в Україні ця професія нова, що ускладнює пошуки справжніх професіоналів в цій сфері.

Як знайти приватного виконавця?

Згідно з чинним законодавством України, фізичні або юридичні особи мають право самостійно обирати приватного виконавця. Їх список представлений на офіційному сайті Міністерства юстиції України в розділі Єдиний реєстр приватних виконавців. Інформація знаходиться у вільному доступі і доступна для ознайомлення в будь-який час. За цим посиланням https://pvbarladin.com/contacts ви знайдете контакти приватного Виконавця в Києві.

Чим відрізняється представник державної служби від приватної?

Приватна служба відноситься до сфери юридичного бізнесу. Але її представник все одно наділяється державними повноваженнями для здійснення своєї діяльності. Виконавець працює за винагороду.

Яким критеріям має відповідати приватний виконавець?

Одним з найбільш важливих аспектів є наявність відповідної юридичної освіти і досконалого знання дiючого законодавства. Також кандидат повинен бути старше 25 років, мати досвід роботи в юридичній сфері (як мінімум, два роки), не мати судимостей і заборгованості. Отримати право займатися виконавчою діяльністю можуть тільки ті, хто пройшов спеціальні курси підготовки і здав комплексний іспит.
Окремі правила висуваються до офісу виконавця. Він повинен бути оснащений гратами на вікнах, сейфами, окремим кабінетом для конфіденційних бесід. Ці вимоги необхідно виконати обов'язково, так як комісія проводить перевірку.

Які повноваження у приватного виконавця?

Представники приватних організацій володіють тими ж повноваженнями, що і державні. Але є ряд обмежень. По-перше, вони не можуть виселяти боржників з їхнього будинку, стягувати борги за несплату комунальних послуг, відбирати дітей по судових постановах. Крім того, є ліміт на розмір стягуваної заборгованості — сума не повинна перевищувати 20 мільйонів гривень.

Чи призначається зброя?

Приватним виконавцям заборонено мати при собі зброю під час виконання посадових обов'язків. Тому їхня професія в деякій мірі пов'язана з ризиком. Однак в екстрених ситуаціях вони можуть залучити поліцію.

Скільки коштують послуги?

Послуги приватного виконавця не мають фіксованої вартості. Спеціаліст працює за винагороду, розмір якого становить 10% від суми боргу або вартості майна. До слова, державні виконавці також беруть 10%. Однак тільки 2% йде їм в кишеню. Це істотно впливає на якість виконуваної роботи.



На початок