Основи менеджменту - причина і безвихідне становище

Основи менеджменту. З чого починається менеджмент на підприємстві? Як управляти людьми? Які умови необхідні для ефективної роботи співробітників компанії

Основи менеджменту - причина і безвихідне становище

Прикладна система розповідає нам про те, як жити, але, перш ніж жити, потрібно спочатку навчитися жити причиною. Людина живе тільки тоді, коли має причину жити. А коли цієї причини не існує, то їй потрібно кудись рухатися, бути у вічному пошуку, щоб отримати цю причину, для того щоб жити. Так людина вічним пошуком і займається. А як вона це робить? Відомояк, - вводить в пошуковому рядку Google запит, у відповідь на який отримує пару мільйонів сторінок. І їй десь на 2-3 місяці вистачає. Потім вона вводить кілька нових слів, і психотерапія триває.

Коли ми говоримо з вами про такі серйозні речі, як причина, слід пам'ятати, що вона не з'являється від того, що ви потрапили в якусь ситуацію. Коли людина вже потрапила в ситуацію, то це їй світ показує, мовляв, друже, знаєш, було б непогано тобі підвищити рівень своєї підготовки, тому що життя не ставить людині завдання, з якими вона не може впоратися. Це однозначно. Так світ влаштований, що всі завдання, які виникають в житті людини, здійсненні. Так само як хороший керівник не ставить своїм підлеглим завдань, які вони не можуть виконати.

Так звідки ж з'являється причина? Для відповіді на це питання звернемося до результатів досліджень українського вченого - академіка УАН, кандидата психологічних наук Олега Мальцева.

Одна з представлених їм моделей пристрою людини, говорить про те, що людина - це чотириповерхова конструкція. У ній є і механіка - кістки, і м'язи - біологія, і психіка, і дух, і в залежності від того, на якому рівні людина знаходиться, у неї по-різному причина і виникає.

Тобто, одній людині досить просто сказати: «Вася, так, як ти живеш, все швидко піде в занепад і дуже погано для тебе закінчиться. Ти подумай про те, що я тобі зараз кажу ». Вася сяде ввечері, подумає і зрозуміє, і почне щось робити. А є люди, яким ви так скажете, а вони у відповідь: «Ти що, знущаєшся? Я великий і сильний пятиглавий «дракон». Що ти мені тут розказуєш? ». Але, якщо б ви його вдарили палицею по голові, то він би може бути повернувся в вашу сторону, якби вдарили 2 рази, то він би Вас заповажав, а якби клацнули затвором над вухом, він взагалі б сказав, що ви - самий генеральний з усіх генеральних директорів, і поцікавився б, до виконання якої наступної задачі він може приступити? Це не схиляння до насильства і не підбурювання. На цьому простому прикладі ми хочемо Вам показати, що люди бувають різних рівнів і люди рівня пітекантропа, розуміють тільки свою мову.

Коли ви маєте справу з людиною з вулиці, вона найчастіше є питекантропом і розмовляти з ним мовою Шекспіра, - це повний ідіотизм. З цієї причини, як тільки ви починаєте говорити з ним на цій мові, він вважає вас повним ідіотом. Він дивиться на вас і говорить: "Що він мені тут розповідає?". А, як тільки з'являється «Мішка Япончик», він відразу ж моментально прокидається, він готовий до роботи, готовий до всього і життя налагоджується.

Відійдемо від мови прикладної науки і іншими словами пояснимо, що людям потрібен лідер. При цьому слід звернути увагу, що лідер - це не особистий приклад, це дві різні речі. Особистий приклад формується вчинками, демонструється щодня, а ось лідер виникає сам по собі. І більшості людей потрібен такий лідер, який би їх влаштовував. Тому й існує стародавнє прислів'я, що народ завжди гідний свого правителя. Якщо ви хочете, щоб вами керували люди компетентні і вами всіма серйозно поважні, то відповідно і вам самим потрібно піднімати свій рівень підготовки, щоб у вас з'явилися нові управлінці або ви самі зайняли пост управління. Але якщо ви будете з ранку до вечора думати, що в цьому житті щось зміниться само по собі, то нічого не вийде. Це абсолютно марно.

Існують 2 проблеми, в яких люди часто не орієнтуються. Для того, щоб продавати, потрібні певні умови, і ви повинні розуміти, чим відрізняються переговори від угоди. Переговори проводяться з метою досягнення загального розуміння предмета обговорення. Тобто, ми повинні однаково розуміти, як йдуть справи. До тих пір, поки цього розуміння немає, потрібно продовжувати переговори. А угода - це вже механізм реалізації завдання. Ми разом з клієнтом визначаємо кінцевий результат, якого хочемо домогтися і обов'язки кожного з досягнення результату. Це два плеча важеля. Я своє роблю, ви - своє. І кожен день ми домовляємося про менеджмент, про управління цією ситуацією, про те, як ми міняємось інформацією, тому що різних результатів домагаються по-різному. Десь, наприклад, у одного забігло вперед, тоді потрібно, щоб другий наздогнав, щоб конструкція не перекинулася. Такі моменти входять в угоду, вони є реалізаційними механізмами угоди.

Весь менеджмент в бізнесі, по суті, можна уявити, як управління піратським вітрильником. Іншого в бізнесі немає. Весь бізнес з піратства, всі фінанси з піратства, цар Рюрик - пірат. Тому іншого менеджменту, крім управління піратським вітрильником або бригадою цих піратських кораблів, в ринковій економіці не існує. І якщо ви не здатні подивитися на менеджмент з цієї точки зору, якщо ви не вмієте керувати кораблем, командою, не знаєте, як справлятися з перешкодами, які можуть виникнути під час плавання вашої фірми в бізнес-океані, то вам в бізнесі робити нічого. По суті, потрібен Джон Сільвер з «Острова скарбів». І без Джона Сільвера бізнес не робиться ніяк.

Потрібен покупець, у якого піастри. А все інше - що у нас? Це - піратський менеджмент. Він упакований в красиву конфетну американо-англійську, європейську обкладинку, де йдеться про те, що треба бути тактовніше, позитивніше, але за цим позитивом стоїть веселий Роджер.Для того, щоб підманити корабель треба бути позитивним, щоб ніхто не боявся підпливати, а потім - абордаж. На планеті Земля крім початкового піратського менеджменту інших не існує, а саме початковий менеджмент і середньоатлантичний (піратський).

Більшість царів і государів були піратами, якій іншій менеджмент вони могли використовувати і застосовувати? Всі банкіри вийшли з піратів, перші гроші бізнесмени отримали з розбоїв і грабежів. Вони так і пишуть в своїх книгах, про те, що можуть відзвітуватися за кожен долар, крім першого мільйона. «Острів скарбів» - це найвеличніша книга з менеджменту. Перечитайте її на дозвіллі, провівши паралель з повсякденним життям і зі світовими подіями.

Початковий менеджмент влаштований поверхами:

  • підводний човен;
  • палуби корабля (верхня і нижня);
  • і система координат, коли ми однаково розуміємо необхідність роботи, досягнення результатів, взаємодії між собою.

Коли працює система координат, у нас немає питань один до одного, у нас є тільки загальні задачі, які потрібно робити, і ми з задоволенням їх виконуємо. І поки все так йде, генеральному директору не доводиться навіть втручатися - йде реалізація.

Як тільки щось пішло не так, ми спускаємося на палубу корабля і запускаються навчально-бойові тренування, тут же починається організація крейсера, виконання курсових задач, а, кому сильно необхідно, влаштовується аварійна тривога в підводному човні. Директора цього зазвичай не роблять, тому що такому менеджменту їх ніхто не навчав. Однак, існує і досить компаній, де, якщо хтось «профукав» контракт або ще що-небудь, то відразу починається відпрацювання навчань. Є рухові вчення і є вчення інтелектуальні.

Шановні директора, у ваших людей ніколи не буде причини, якщо не буде навчань, навчання - це найкраща причина, з усіх існуючих. Тому що саме під час навчань розбиваються переконання співробітників, на підставі яких вони вважають, що вони і так все добре вміють, і знають. До того ж, ці навчання можуть проходити в ході робочого дня і звичайний графік від них не страждає.

У процесі навчань у людей з'являється причина, щоб виправити стан справ. Якщо ви не будете створювати поєдинків на підприємстві, якщо ви не будете створювати постійних навчань, не станете ставити співробітникам багато задач, бойових задач, як в армії, то користі, як від підприємства, так і від людей не буде. Зі своїми людьми потрібно займатися постійно. Бізнес роблять люди, гроші заробляють люди, ви ж це і самі прекрасно розумієте.

І коли якийсь американський дивак говорить про пасивний дохід, то дуже б хотілося бачити, як він продемонструє пасивний дохід. Ви зустрічали серйозних бізнесменів, у яких був би пасивний дохід? Чим багатша людина, чим більше її імперія, тим більше вона зайнята всім цим. Тому, коли ми говоримо про причини, то, потрібно розуміти в якому стані людина перебуває в даний момент часу.

Тобто, поки ви її не перекладете в стан, в якому вона повинна знаходитися, то толку від розмови з нею ніякого не буде. Ви і самі це розумієте: як можна щось розповісти людині, якщо вона глибоко переконана, що все ніби і так в порядку. Один із способів показати співробітникам, ким вони насправді є, це провести чесний поєдинок, подивитися, скільки вони зароблять і персоналізувати результат.

Отже, з чого починається підприємство? З персоналізації результатів кожної людини на підприємстві. Ви б бачили, як людей починає «корёжіть», коли починають говорити про персоналізацію. Що це означає? Кожна людина щодня повинна заробляти гроші для підприємства і доповідати про це о 16 годині директору. Якщо вона цього не робить, - їй не місце на підприємстві. У багатьох компаніях співробітників, які не створюють результати, ставлять перед цілим підприємством і запитують, чому вони вважають, що вони розумніші, ніж всі інші,в чому їх задача, і що вони на цьому підприємстві взагалі роблять.

Оскільки в бізнесі немає духовних речей, то повинна бути причина. Але чи достатньо причини тут? Ні, недостатньо. Тому що, якщо у людини є причина, то вона все перекладає куди? На майбутнє, на потім. Крім причини повинна бути ще безвихідна ситуація. Причина та безвихідна ситуація - це те, що створює необхідні умови для створення результатів. Це якраз те, що людина повинна вдосконалювати.



На початок