ТОп-5 класичних ролів від Орігамі

Данна стаття розповідає про Топ-5 класичних ролів

У 90-х роках виготовлення ролів почало свій стрімкий розвиток. Незважаючи на те, що раніше, японську кухню могли собі дозволити тільки заможні люди, тепер заклади, які її пропонують розміщені навіть в маленьких містах.

Розшифровуємо назви ролів

Деякі пункти в меню дійсно можуть здивувати кожого,але щоб не створювати собі незручностей варто розібратися. Ось приклади:

  • хусомакі - невеликі за розміром;
  • футомакі - великі і мають багато компонентів;
  • мозаїчні макі - сучасні та яскраві;
  • урамакі - містять водорості всередині;
  • спайсі-роли - гострі.

Рейтинг найкращих

В Японії макі або макідзуші ("кручені суші") готують за допомогою листків норі, рису та різних видів риби. Також можна використовувати інші морепродукти. Переглянувши кілька сайтів стає зрозумілим, що в складі страв є ще й авокадо, м'ясо курки, свинини тощо.

Серед найпопулярніших можна виділити:

1. Філадельфія

Філадельфія з овочамиВ класичному розумінні - це поєднання філе лосося та сиру. В склад можуть входити й інші компоненти: крабові палички овочі, ікра.

2. Каліфорнія

Каліфорнія СякеПочати смакувати японську кухню краще всього саме з цієї страви. Незмінний рис та водорості доповнює ніжне крабове м'ясо, ікра та овочі. Мінімалістичний та одночасно яскравий зовнішній вигляд приваблюють не менше ніж смак.

3. Аляска

Цей тип створений для любителів чогось новенького, адже це - "роли навиворіт". Лист норі знаходиться всередині, а рис назовні. Окрім такого розміщення інгредієнтів порадує ще й поєднання краба, ніжного сиру, кунжуту, в якому обвалюється лист водоростей, та огірка з авокадо. Вибух смаку приємно вражає.

4. Канада

КанадаТака милозвучна назва для закоханих у подорожі. Цей рол схожий у приготуванні на попередній, але з відмінністю у тому, що замість крабових паличок додається лосось. Плюс страву прикрашає обсмажений вугор та соус унагі.

5. Темпура

Ебі темпураВідрізняються від попередніх страв своєю температурою. Це ексклюзивні теплі роли. В середині класичні овочі та морепродукти, які обсмажені в клярі з темпурної муки. Ця особлива мука, робить їжу трохи хрусткою, а внутрішні компоненти не встигають приготуватися.

Ті роли, що описано вище є лише малою частиною усього різноманіття цього напрямку японської кухні. Кожен заклад харчування, який займається приготуванням ролів додає свої родзинки, власні рецепти та шедеври до списку можливих варіацій страви. Новинки з'являються ледь не щодня. Ви можете замовити суші Львів з доставкою додому. Комусь взагалі до вподоби приходити до ресторанів, гарно стилізованих, робити замовлення в офіціанта і частуватися серед інших людей. В будь-якому випадку, на якість страв це не впливає і це лише Ваш вибір.



На початок