Поради при покупці автомобіля з пробігом

Ринок вторинних автомобілів України задовольняє потреби найбільш вибагливих покупців

Поради при покупці автомобіля з пробігом

На ньому представлений широкий вибір європейських, азіатських, американських і, навіть, російських авто, тому знайти марку і модель, яка прийдеться до вподоби всім членам родини, не дуже складно, тим більш, що менеджери сайта https://parkdrive.ua/uk/cars/bu/ завжди на зв’язку. Але покупка бу машини пов’язана з іншою проблемою – майбутньому власнику треба ретельно перевірити реальний стан транспортного засобу, адже за справжність інформації, яку містить оголошення, автобазар не відповідає.

Первинний вибір автомобіля

Якщо ви вирішили купити машину на вторинному ринку, по-перше, треба розглянути асортимент пропозицій на спеціалізованих сайтах, яким довіряють автомобілісти. Коли ви знайдете машину, ціна якої буде відповідати вашим можливостям, уважно розгляньте її характеристики та фото, щоб з’ясувати:

  • пробіг та вік;
  • кількість власників;
  • різновид пального та його витрати;
  • об ‘єм двигуна;
  • факт перебування в ДТП.

Якщо вас задовольняють вказані дані, можна телефонувати власнику і домовлятися про особисту зустріч з метою огляду машини і проведення тест-драйву.

Поради спеціаліста щодо вибору автомобіля

Проводити огляд машини треба на СТО з ямою, щоб механіки могли оцінити стан ходової, наявність необроблених подряпин чи корозії на дні машини.

Перевіряти треба і товщину фарби – кожна окрема модель і марка авто фарбується у відповідності з нормативними показниками, які можна знайти на офіційних сайтах виробників. Якщо рівень фарби не відповідає показнику, це авто перефарбовували. Треба запитати у власника, якими причинами була викликана необхідність в перефарбуванні.

Наступний важливий момент – покази спідометра, які можна змінити в меншу сторону. Якщо легковий автомобіль має бортовий комп’ютер, перевірити правильність показів спідометра можна з допомогою лаунчера, який буде знаходити розбіжності в даних спідометра і коробки передач. На жаль, на більш старих машинах, які не мають інтегрованої електроніки, звірити ці показники майже неможливо, але, якщо всі інші моменти довели чесність продавця, то можна повірити йому в цьому питанні.

Також потрібно звірити номера, що внесені в техпаспорт машини і вибиті на її двигуні і деяких робочих вузлах – це доведе, що вона не була викрадена у власника десь у Німеччині чи Швеції.

Спеціалісти обов’язково перевіряють стан:

  • пальної системи і шлангів, що підводять пальне і технічні речовини;
  • мотора, щоб порахувати кілометраж, який авто може проїхати на ньому без капітального ремонту;
  • коробки передач, щоб з’ясувати, чи є проблеми з переключенням з передачі на передачу;
  • гальмівної системи, адже колодки можуть бути стерті;
  • електричної та електронної складових.

Звичайно, перевірку повинні провести спеціалісти, представник яких має бути присутнім у машині при проведенні тест-драйву, щоб розуміти, як вона веде себе на дорозі. Його задача – знаходити всі проблеми в роботі транспортного засобу, щоб покупець міг придбати дійсно якісне авто.

Якщо результати перевірки вас задовольнять, але спеціалісти знайдуть деякі дефекти, є сенс говорити про зменшення ціни. Таким чином, ви зможете максимально вигідно придбати бу автомобіль у робочому стані, їзда на якому не буде викликати ваших нарікань!

Підсумовуючи, відмітимо, що Україна може похизуватися об’ємом свого вторинного ринку і якщо ви вирішили придбати бу автомобіль, зверніть увагу на автомобілі, що виставлені на продаж на перевірених автобазарах, наприклад, на https://parkdrive.ua/uk/ який не перший рік працює на теренах країни.



На початок