Де вигідно купувати продукти в Україні?

Останнім часом українці помітили, що вартість стандартного продуктового кошика поступово збільшується

Де вигідно купувати продукти в Україні?

Це й не дивно, адже в країні понад рік діють карантинні обмеження, котрі добряче відобразилися на постачальниках, малому і середньому бізнесі. Ціни ростуть і постає гостре питання, де ж вигідніше купувати продукти? Гіпермаркет, ринок, чи звичайний продовольчий магазин, той що “біля дому”?

Ринок чи супермаркет: переваги та недоліки?

Якщо у жителів сіл та невеликих містечок не надто великий вибір, де скупитися продуктами харчування, то от мешканці великих міст постають перед багатьма варіантами. Численні супермаркети, гіпермаркети, ринки, ярмарки: залишається лише дізнатися де найнижчі ціни і якість продуктів хорошого рівня.

Щоправда, кожна з цих локацій має свої переваги та недоліки. Ось що мається на увазі.

  1. Супермаркети. Левова частка людей скуповуються у супермаркетах. Серед переваг: це зручно, практично, інколи не потрібно витрачати додатковий час на дорогу, якщо супермаркет розташований неподалік від дому. Тут є абсолютно все і у великому виборі. Також, саме у подібних торгових точках найбільш ретельно дотримуються санітарних норм, тож шопінг відносно безпечний для здоров’я. Серед недоліків: у всіх обласних центрах є, як мінімум три великі всеукраїнські торговельні мережі, на кшталт АТБ, Метро, Новус тощо. Обрати ту, що пропонує найнижчі ціни складно. По-перше, ціни на товари навіть в межах однієї мережі можуть відрізнятися, а ще коригуватися в межах кількох годин. По-друге, різні маркети пропонують різне фасування та об’єм одного і того ж продукту, тому й ціна на нього може бути різною. Найбільш правильним рішенням буде моніторити ціни та акції всіх супермаркетів, з допомогою сайтів на кшталт Oferlo. Тут зібрана вся актуальна інформація щодо прайсу, акцій, знижок та вигідних пропозицій відносно усіх існуючих в Україні мереж.
  2. Ринки. Практично у всіх населених пунктах є продовольчий ринок. Експерти стверджують, що саме у таких локаціях ціни найнижчі. Щоправда, великі оптові ринки є не в кожному місті. Зазвичай це невеликі базарчики, з овочами, зеленню, м’ясом та молочкою. Звідси й перший недолік — асортимент програє супермаркетам. Другий недолік — це розташування. Якщо супермаркети є чи не у кожному куточку міста, то оптовий ринок один. І далеко не всім близько та зручно до нього добратися. Саме через додаткові витрати часу та коштів на дорогу, купувати продукти на ринках дехто вважає не вигідним рішенням.
  3. Ярмарки. За ціною на продукти, ярмарки посідають друге місце після ринків. Так, тут дешевше, врешті, всі недоліки залишаються тими самими.

Щодо якості продуктів харчування, то ринки та ярмарки трішки виграють, адже тут здебільшого представлена продукція власного виробництва від фермерів та приватних виробників.

Продукты на рынке

Підсумовуючи

Зрештою, як показує практика, більшість людей все рівно прямують до супермаркетів. Для тих, хто хоче поласувати органічними овочами та фруктами, краще з’їздити на ринок. Все інше можна з комфортом придбати у торговельних мережах. Для бажаючих скупитися дешево або за акційними цінами, варто не нехтувати додатками і сайтами на кшталт вищезгаданого Oferlo. Часто супермаркети влаштовують рибний день, акції на продукти власного виробництва, тощо. Чек виходить дуже привабливим. 



На початок