Як вибрати парфуми, або 7 правил перед купівлею аромату

Однією з причин, чому треба поставитися до вибору парфумів з особливою увагою, є можлива несумісність запаху парфумерної композиції й типу шкіри конкретної людини

Як вибрати парфуми, або 7 правил перед купівлею аромату

Тобто на одній людині та чи інша туалетна вода буде пахнути, а на шкірі іншої ефект може виявитися протилежним. Тому перед покупкою обов'язково протестуйте вподобаний зразок на невеликій ділянці зап'ястя.

Не менш важливою є відмінність денного парфуму від вечірнього, що також необхідно враховувати: туалетна вода, якою заведено користуватися у світлий час доби, відрізняється більш тонким і невловимим запахом, ніж вечірня, яка характеризується більш важким і тягучим шлейфом. Крім того, є відмінності залежно від пори року: у сезон холодів ідеальним є поєднання мускусних і деревних ноток, а в жарку пору – цитрусових і квіткових відтінків.

Пропонуємо дізнатися, як обрати парфуми, щоб не помилитися.

Правила вибору аромату

Варто дотримуватися рекомендацій:

  1. Краще вибирати на початку дня. Вранці рецептори найбільш чутливі. Дівчатам варто враховувати коливання циклу. Найгостріший нюх – за кілька днів до початку менструації.
  2. У день купівлі аромату краще не користуватися парфумами: ніяких дезодорантів і ефірних олій. Сторонні запахи завадять відчути композицію.
  3. Щоб простіше було визначитися, заздалегідь придивіться до потрібних типів ароматів: вечірній або денний, східний або морський. За статистикою, молоді жінки частіше надають перевагу свіжим, легким композиціям із фруктовими нотами, а також варіантам унісекс.
  4. Як розібрати аромат? Розпиліть його на блоттер, через 2–5 секунд вдихніть із відстані кількох сантиметрів. Якщо ноти сподобалися, нанесіть парфуми на зап'ястя. Оцінити, чи підходить композиція, можна через 5–10 хвилин, коли аромат розкриється повною мірою.
  5. Якщо обрана позиція сподобалася, запам'ятайте, запишіть або сфотографуйте цінник із назвою та йдіть додому. Бажано зрозуміти, як парфумний засіб розкривається на шкірі з перебігом часу.
  6. За один похід у магазин не варто тестувати більше ніж 3-4 одиниці. Після кожної композиції зробіть перепочинок і понюхайте кавові зерна, вони нейтралізують запах.
  7. Блоттери обраних позицій слід підписати та вдома періодично до них повертатися, вловлюючи найменші зміни. Парфуми повинні подобатися на кожному етапі розкриття.
  8. Щоб відчути всі тонкощі аромату, на блоттер необхідно нанести туалетну воду три рази з проміжком у півгодини. Перше нанесення звучить верхніми нотами, друге – серцем, третє – шлейфом. Випробування займе не більше ніж годину. Після третього розпилення зачекайте декілька хвилин, вдихніть повну композицію. На замітку: процедура не скасовує обов'язкового тестування парфумів на шкірі.

Багатьох покупців турбує питання сумісності ціни та якості. У деяких магазинах, переходах метро зустрічаються флакони за досить низькими або однаковими цінами. Це ознака реплік або ліцензій ароматів. Парфумерна композиція таких продуктів випарується набагато швидше, «аромати» не розкриються. Крім того, бюджетні неякісні парфуми можуть завдати шкоди шкірі. Купуйте продукцію в перевірених місцях. Приємного шопінгу!



На початок