Як вибрати колонку: Огляд та порівняння найкращих моделей

Що може бути краще за приємний відпочинок літом, поки на фоні грає улюблена музика? Якщо ви теж полюбляєте модні треки і не можете уявити своє життя без прослуховування улюблених композицій на повну гучність — вам точно знадобиться хороша колонка.

Як вибрати колонку: Огляд та порівняння найкращих моделей

Проте обрати таку, особливо із доступних варіантів, може бути складно. Куди складніше знайти найкращі колонки і не прогадати з вибором чи переплатити за те, чим не будете користуватися. Саме тому ми написали статтю, яка допоможе вам розібратися з усіма нюансами вибору колонки, у ній ви знайдете детальну інструкцію про типи, поради про те як обрати колонку і які колонки зараз краще купити. 

Типи колонок: Якими бувають колонки?

Перш ніж заглиблюватися в конкретні моделі та формувати рейтинги, важливо ознайомитися з різними типами колонок. Розуміння їхніх особливостей і можливостей дозволить вам вибрати ту, яка найкраще відповідає вашим потребам. 

  • Компактні домашні колонки: Їх ще називають “колонки для книжкових полиць” — це компактні колонки призначені для розміщення на полицях або в невеликих приміщеннях. Вони забезпечують чудову якість звуку та ідеально підходять для невеликих кімнат або як частина багатоканальної системи.
  • Потужні повнорозмірні колонки: Такі колонки мають більший розмір і забезпечують потужний звук. Вони підходять для великих приміщень, домашніх кінотеатрів і забезпечують широкий частотний діапазон з покращеним відтворенням низьких частот.
  • Саундбари: Це (досить часто) довгі колонки, які розміщуються під або над телевізором. Вони популярні в домашніх кінотеатрах, забезпечуючи ефект занурення в звук без необхідності використання декількох колонок.
  • Портативні Bluetooth-колонки: Ці компактні бездротові колонки є дуже портативними і підключаються до пристроїв через Bluetooth. Вони ідеально підходять для використання в дорозі та для зустрічей на природі, пропонуючи зручність без шкоди для якості звуку.

Залежно від того, де та як ви хочете використовувати колонку, потрібно обирати її тип та характеристики під себе. Наприклад, для квартир ми б радили зупинитися на компактних домашніх колонках, або на портативній колонці Bluetooth. Для великого будинку чи вітальні, краще обрати саундбар. А ось для приміщення (студії чи магазину) можна придивитися до повнорозмірної колонки. 

На які характеристики слід звернути увагу, обираючи колонку? 

портативна колонка

Звичайно, тип — це не все, на що потрібно звертати увагу, коли обираєте колонку. Не менш важливими є характеристики пристрою. Якщо ви не зовсім розумієтеся у них, ми допоможемо вам визначити найголовніші, на які потрібно звернути свою увагу. 

1. Варіанти підключення: Розгляньте варіанти підключення, які пропонує колонка. Дротові колонки зазвичай мають традиційні аудіовходи, такі як RCA або 3,5-мм роз'єми, в той час, як бездротові колонки пропонують підключення через Bluetooth або Wi-Fi. Переконайтеся, що колонка може підключатися до потрібних вам джерел звуку та пристроїв. Окрім того, придивіться до “розумних” пристроїв: як от HomePod чи Google Nest — вони можуть дати початок вашому розумному будинку. 

2. Ціна і співвідношення ціни і якості: Складіть бюджет на придбання колонки і зважте на співвідношення ціни і якості, яке пропонують різні моделі. Порівняйте функції, продуктивність і якість збірки, щоб визначити, чи відповідає ціна загальній комплектації.

3. Якість звучання та підтримувані формати: Якщо ви не аудіофіл, можна брати стандартну колонку, одну з тих, про які ми напишемо нижче. Проте, якщо вам потрібна справжня якість звуку — зверніть увагу на наявність просторового звучання, підтримку достатньої потужності й гучності. 

Якщо ви не впевнені у тому, які характеристики підійдуть саме вам, можемо порадити простий спосіб — звернутися до менеджерів інтернет-магазину де ви будете обирати колонку, за консультацією. Вони точно допоможуть вам обрати потрібну модель. 

Порівняння популярних моделей колонок 2023

портативная колонка

Тепер розгляньмо і порівняємо деякі з найкращих моделей колонок, доступних сьогодні на ринку.

Компактні колонки для книжкових полиць та квартир

Найкращим вибором тут у 2023 році стане HomePod mini — якщо у вас в наявності є iPhone і ви не переживаєте за те, що колонка не безпровідна. Та Google Nest mini — це дві ідеальні домашні колонки, які не займають багато місця, дають хороше звучання і, за потреби, можуть обʼєднуватися у стереопари. 

Повнорозмірні потужні колонки для студій

Bowers & Wilkins 603 та Polk Audio Signature S60 — дорогі, але вартують свого. Вони підійдуть для комерційного використання. Наприклад, якщо вам потрібно обладнати студію чи зал для виступів. Їх точно не варто розміщувати у будинках, тому що така потужність буде просто не виправданою, тоді вже краще придивитися до повноцінних звукових систем. 

Саундбари для дому: ТОП-5 найкращих

Пʼять найкращих саундбарів, на які вам точно варто звернути увагу в 2023 році: 

  1. Sonos Arc
  2. Samsung HW-Q990B
  3. Vizio M-Series Elevate
  4. Sonos Beam (Gen 2)
  5. Sennheiser Ambeo Soundbar

Не дарма у цій підбірці двічі згадуємо Sonos — це справді одна з найкращих фірм, які розробляють неймовірні колонки з потужним звуком, мінімалістичним дизайном, проте досить часто “кусючою” ціною. Та ви не пошкодуєте, придбавши таку колонку. 

Найкращі Bluetooth-колонки для відпочинку і розваг

колонка портативная

  1. BL Flip 6 — невелика водонепроникна колонка з напрочуд потужним звуком. Її можна взяти з собою на пляж або до басейну, а також для відпочинку у ванні або в саду.
  2. Sonos Roam — дорожча колонка, але вона також більш універсальна. Її можна використовувати в приміщенні або на вулиці, і навіть поєднувати з іншими колонками Sonos для отримання об'ємного звучання.
  3. Ultimate Ears MEGABOOM 3 — велика, потужна колонка, яка ідеально підходить для вечірок на свіжому повітрі. Вона також водонепроникна тому вам не доведеться турбуватися про те, що вона намокне або забрудниться.
  4. Bose SoundLink Revolve+ — колонка видає насичений звук із ефектом занурення, який ідеально підходить для прослуховування музики або перегляду фільмів. Вона також має циліндричну форму, а це означає, що звук рівномірно проектується в усіх напрямках.
  5. Marshall Kilburn II — ця колонка має класичний ретро-дизайн, який чудово виглядатиме в будь-якій кімнаті. Вона також видає потужний, насичений звук, який ідеально підходить для прослуховування музики або подкастів.

Вибір правильної колонки — це важливе рішення, котре непросто зробити, враховуючи різноманітність колонок та доступність їх на ринку. Розуміючи різні типи колонок і враховуючи специфічні особливості та характеристики кожної моделі, ви можете зробити усвідомлений вибір. 

Знайдіть час, щоб вивчити характеристики, прочитати відгуки користувачів і послухати колонки з перших вуст, якщо це можливо, що дозволить вам прийняти обґрунтоване рішення, яке принесе вам багаторічне задоволення від прослуховування звуку.



На початок