Як обрати вуличну гірлянду?

Як обрати вуличну гірлянду?

Гірлянда є яскравим доповненням до різних прикрашених зон. Її можна використовувати постійно або тільки в особливих випадках. Щоб обрати гарне, гармонічне освітлення треба, перш за все, розібратися в типах гірлянд.

Типи гірлянд

Щоб купити вуличну гірлянду, варто орієнтуватися саме на ті моделі, які підходять до зовнішнього застосування. Вуличні пристрої відрізняються від аналогів для приміщень декількома характеристиками. Клас пило- та вологозахисту має бути не менше IP65. Це забезпечується герметичністю кабелю та проводки, а також точок підключення світловипромінюючих діодів. Не менш важлива стійкість до дії пікових низьких та високих температур. При виготовленні беруться перевірені атмосферостійкі матеріали.

Різноманітність гірлянд розділяється на кілька ключових видів:

  • нитка (послідовне висвітлення);
  • бахрома;
  • сітка та завіса.

Спочатку необхідно визначитися з конструкцією, а лише потім звертати увагу на частоту освітлення, способи кріплення, кількість ламп. Тепер потрібно розглянути види докладніше.

  • Нитка. Таке рішення є класичним та найпопулярнішим, воно перше спадає на думку. Послідовне з'єднання утворює довгу «мотузку», на якій розміщується різна кількість ламп. Подібні пристрої зазвичай мають 2-3 режими, які перемикаються однією кнопкою. Гірлянди працюють від розетки або батарейок, що набагато зручніше для вулиці.
  • Бахрома. Така конструкція трохи відрізняється від стандарту – на тій же нитці утворюються короткі або довгі (зазвичай різноманітних розмірів) розгалуження, які спускаються вниз. Зовні це схоже на бахрому, через що й пішла така назва.
  • Сітка/завіса. Ці дві гірлянди дуже схожі між собою, завіса має багато різних ниток, що скріплені тільки з її коренем, а у сітки більше зіткнень між гірляндами. Якщо ви бажаєте прикрасити вхід – рекомендується віддати перевагу завісі, а для фотозони ліпше виглядатиме сітка.

Вибір залежно від приводу

Коли ви визначилися з пристосуванням, необхідно вибрати відповідні для загальної атмосфери відтінки. Якщо ви прикрашаєте вулицю для весілля – підійдуть білі або блакитні гірлянди, якщо для Нового року – різноманітність кольорів. Для вечірки можна взяти пристрої згідно зі стилем, наприклад, у вигляді черепів на Хеловін. 

Останнє, на що варто звернути увагу, це розмір. Деякі гірлянди простягаються на десятки метрів, але зазвичай обирають варіанти на 2-3 метри. Якщо ви прикрашаєте будинок зовні, тоді знадобляться більш габаритні та довгі. Не слід перебільшувати з освітленням, і пам’ятайте, що такі речі здатні викликати займання, тому важливо обирати лише якісні вироби.



На початок