8 серпня у Бердянську вперше пройшла масштабна велосипедна подія «Велопарад дівчат»

По матеріалам ГО «Спільно HUB»
09.08.2021 · 09:44 · переглядів - 3156

В рамках заходу близько сотні учасниць проїхались містом Бердянськом у супроводі велосипедних патрулів та патрульної поліції

8 серпня у Бердянську вперше пройшла масштабна велосипедна подія «Велопарад дівчат»

Збір та старт велопараду був біля ТЦ «Екватор». Велосипедистки відправились за маршрутом в 5,7 кілометрів до Приморської площі, де їх очікувала фотозона, привітання та заклики щодо розвитку велосипедної інфраструктури у місті.

 - Ми хотіли б подякувати дівчатам, які своєю присутністю та виглядом показують, що треба розвивати велосипедну інфраструктуру в Бердянську. Ми хочемо, щоб ви і далі могли мати можливість пересуватись в сукнях Бердянськом та почувати себе безпечно. Ми звертаємось до автомобілістів, щоб вони дотримувались 1,5 метри поваги між авто та велосипедом та велосипедисти могли почувати себе безпечно на дорозі, - говорить Ганна Дворна, виконавча директорка «Спільно HUB».

Організатори окремо наголошують на важливості дотримання дистанції у 1,5 метри між велосипедистами та автомобілістами на дорозі. Адже саме така дистанція вважається правильною, задля безпечного пересування. Для просування цієї ідеї авто патрульної поліції було із наліпкою «1,5 метри поваги».

 - 1,5 метри поваги між автомобілістами та велосипедистами можуть врятувати життя. Також закликаємо, щоб всі велосипедисти вчили правила дорожнього руху та всі рухались на дорозі безпечно, - запевняє Валентин Шайтанов, керівник велопатруля у Бердянську.

Велопарад дівчат -  це захід, який популяризує безпечне та комфортне пересування містом. Жінок-велосипедисток менше на дорозі, через їх страх виїжджати на вулиці, на яких відсутня велосипедна інфраструктура. Тому Велопарад дівчат покликаний показати владі міста та його жителям тих, для кого потрібно розвивати велосипедну інфраструктуру.

Традиційний дрескод для вело параду дівчат – CycleChic (велосипедний шик). Цей стиль виник на противагу уявленню про їзду на велосипеді як таку, що потребує спеціального екіпірування і підходить не для всіх випадків. Натомість закликають приймати велосипед як «нормальний», посвякденний засіб, яким можна користуватися і в діловому костюмі, і в сукні.

 - Мені дуже приємно , що такий захід нарешті стався у нашому місті, подія з великої букви - «Велопарад дівчат у Бердянську». Цей захід проходить в рамках програми розвитку велосипедної інфраструктури і я дуже сподіваюсь, що це стане для міста дуже хорошою традицією.  Разом із «Спільно HUB» ми ще будемо проводити заходи, а також, окремо, будемо встановлювати велосипедні стійки по місту, - розповідає про плани Павло Люцканов, головний спеціаліст відділу капітального ремонту УЖКГ.

Довідки за номером: (063) 239-96-16, Лілія Статівко, pr-менеджерка ГО “Спільно HUB”.

Захід «Велопарад дівчат у Бердянську» проходить у межах проєкту «Взаємодія поліції та громади задля підвищення безпеки велосипедистів на дорогах Мелітополя та Бердянська», який реалізується громадською організацією «Спільно HUB» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок