Засідання ОКВ 78-го виборчого округу в черговий раз довело,що члени комісії сприяють порушенню законодавства

Бердянськ 24
11.10.2012 · 11:24 · переглядів - 1479

Вчора 09.10.12. відбулося чергове засідання ОВК, на яке за доброю традицією представників «Свободи» не запросили (хоча заява про обов’ язкове повідомлення нами була написана).

Засідання ОКВ 78-го виборчого округу в черговий раз довело,що члени комісії сприяють порушенню законодавства

ВыборыДізнавшись зі своїх джерел про день час засідання, і прийшовши до зали,я був дуже вражений тим, що крім мене жодного представника інших політичних сил не було. Склалось враження  що нікому не цікаво, які рішення приймає ОВК на своїх засіданнях. Але все стало на свої  місця коли зали зайшли представники ОБСЄ. От для кого проводили ці збори, от кому треба було показати що все в нас проходить чисто і гладко. На порядку денному було три питання, абсолютно нецікаві. Обговорювались вони дуже жваво, і складалось враження, що виборчий процес в нас іде абсолютно законно. Але на превеликий жаль для ОВК, в мене було запитання яке стосувалось саме законності. Я звернувся до голови ОВК Герасименка з проханням звернути увагу на пряме порушення Закону «Про вибори народних депутатів України», зокрема статті 74.8,яка забороняє розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та в середині транспортних засобів громадського користування, що містом їздять маршрутки та навіть швидка допомога з прапорцями Партії регіонів.

І тут почався натуральний базар! Кожний з членів ОВК намагався щось сказати з цього приводу, хтось відсилав до ЦВК, хтось до суду. Заступник голови комісії Марченко почала читати Закон.Складалося таке враження, що цю книгу вона відкрила вперше, бо не з першого разу їй вдалося знайти даний пункт. Цікаво, що її ,депутата від «регіонів» делегував до ОВК якийсь «Руський блок». Чи не соромно «руським людям» за такого цінного кадра?

Ще одним великим спеціалістом у виборчому законодавстві намагалась виступити представник від «регіонів» Тахтаджиєва. Намагаючись  показати свою безграмотність і некомпетентність, сказала, що транспорт - приватна власність і на нього можна клеїти все що завгодно. А ця персона приймає участь у всіх можливих та неможливих виборах ледве не змалечку.Жодні вибори не обходилися без її представництва у ОВК! Була й заступником, головою комісї. І жодного разу, судячи з її некомпетентності у даному питанні, не читала Закон «Про вибори…».  Після кількох хвилин обговореня вирішили що дане питання до компетенції ОВК не належить, порекомендували звертайтесь до суду чи до ЦВК. Хоча стаття 31.2.2. каже, що такі повноваження в ОВК є,тільки бажання реагувати на порушення законодавства  нема. А загалом головне що представники ОБСЄ побачили, що до ідеальних виборів нам дуже далеко.

Ігорь Касьянов, уповноважена особа у ОВК №78 від ВО «Свобода».




Останні новини Бердянська
вчора, 1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024
27 квітень, субота 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок