Байден: Генеральний прокурор України має піти

Бердянськ 24
07.12.2015 · 13:21 · переглядів - 1443

Віце-президент США Джозеф Байден переконаний, що генеральний прокурор України Віктор Шокін має піти

Байден: Генеральний прокурор України має піти

Про це він заявив в ході зустрічі з народними депутатами, молодими урядовцями та громадськими активістами до зустрічі з президентом та прем’єром, повідомила нардеп Світлана Заліщук.

«Корупція. Нова влада не капітулювала перед нею. Є прогрес – це ключове законодавство та нові органи, керівництво яких обрано через незалежні комісії. Але дві головні людини граються в піддавки. І принципові лінії оборони втрачено в інтересах окремих відомих наближених. Прізвища названо. Генпрокурор має піти», – написала вона зі слів віце-президента у Facebook.

Окрім того, Байден висловив занепокоєння, що зміни до Конституції та закон про вибори на окупованих територіях в нинішніх умовах може дестабілізувати державу.

«Новий уряд. Мій меседж – команду треба перезапустити. Потрібен новий мандат довіри – від бізнесу, від суспільства загалом, від парламенту. Система зависла, потрібне перезавантаження. У демократичних державах це здовровий механізм підвищити рівень ефективності влади. Водночас очевидно, що американські партнери не бачать способу забезпечити стабільності без збереження статусу кво. Візит віце-президента націлений на збереження союзу», – написала Заліщук.

Байден знову наголосив, що Україна – ключова тема під час усіх зустрічей із президентом Росії Владіміром Путіним.

Віце-президент США Джо Байден 6 грудня прибув з візитом до Києва.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок