Повідомлення про постачання російського газу до Генічеська виявилося фейком

Бердянськ 24
05.01.2016 · 09:51 · переглядів - 732

Голова НАК «Нафтогаз Україна» Андрій Коболєв спростовує повідомлення про постачання російського газу до Генічеська і називає «фейком» російської пропаганди

Повідомлення про постачання російського газу до Генічеська виявилося фейком

«Прес-служба НАК обов'язково дасть коментар з цього приводу», – написав Коболєв у Facebook.

4 січня на брифінгу представники Херсонської обласної державної адміністрації та ПАТ «Херсонгаз» повідомили, що відсутність реверсу газу з Криму призвела до нестачі газу для опалення Генічеська.

Пізніше російські ЗМІ з посиланням на прес-секретаря президента Росії Дмітрія Пєскова повідомили, що міський голова міста Генічеськ Херсонської області начебто від імені його жителів звернувся до Путіна з проханням про допомогу у зв'язку з сильними холодами.

«Він звернувся з проханням забезпечити постачання газу, щоб не дати жителям міста замерзнути», - сказав він.

Зі слів Пєскова, Путін доручив опрацювати це питання. Менш як через годину після цього віце-прем'єр-міністр Росії Дмітрій Козак повідомив, що «газ вже почав надходити з території Криму».

Сам міський голова Генічеська Олександр Тулупов заявив херсонським ЗМІ, що не звертався ні з якими проханнями до президента Росії. За його словами, з приводу проблеми газозабезпечення Генічеська він спілкувався тільки з українською стороною.

2 січня в місті Генічеську через різке зниження температури повітря зменшився тиск на комунальному газопроводі. Внаслідок у абонентів у двох п'ятиповерхівках не працювало газове автономне опалення.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок