Прикордонники випробували бронемашини «Тритон» з протимінним захистом

Бердянськ 24
17.03.2016 · 11:28 · переглядів - 636

У навчальному центрі Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота колесні бронемашини з посиленим протимінним захистом «Тритон», повідомляє Держприкордонслужба

Прикордонники випробували бронемашини «Тритон» з протимінним захистом

«Протягом кількох днів у польових умовах проводилось тестування бронеавтомобіля, який призначений для прикриття загрозливих напрямків, ведення спостереження та передачі інформації до центрів управління службою прикордонних підрозділів», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у рамках інженерно-технічного облаштування кордону з Росією ця техніка незабаром надійде на озброєння до Східного регіонального управління.

Цей варіант бронемашини розроблений інженерами саме для Держприкордонслужби. Машина має бронювання, що відповідає другому рівню STANAG 4569.

«Тритон» здатний захистити екіпаж при підриві протитанкової міни потужністю до 6 кг вибухівки.

Для ефективного спостереження за обстановкою на кордоні машина оснащена комплексом наземної розвідки, зокрема радіолокаційною станцією та тепловізійною установкою.

«Тритон» може перевозити додатково до 4 осіб наряду у віддалені зони, де вони зможуть в автономному режимі нести службу до 7 діб. Для цього бронемашина оснащена дизель-генератором, автономним опаленням та системою кондиціонування. Для передачі даних на «Тритон» встановлена супутникова система», — зазначили у ДПС.

При цьому зазначається, що всі пропозиції прикордонників після попередніх випробувань були враховані при підготовці автомобілів до експлуатації.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок