Збори обласного штабу координаційної ради з питань козацтва

Бердянськ 24
23.03.2016 · 15:37 · переглядів - 569

14.03.2016 відбулись виїзні сумісні збори обласного штабу координаційної ради з питань козацтва Запорізької облдержадміністрації, керівництва Розівської райдержадміністрації та районної ради

Збори обласного штабу координаційної ради з питань козацтва

В роботі заходу особисто участь приймали: голова РДА Полянський Ю.О., голова КРК Сухінін Д.В., голова районної ради Новобранов В.Б., отамани з 12-ти районів Запорізької області, представники козацтва Дніпропетровської та Херсонської областей, громадськості та представники преси. Під час зборів виступали керівники козацьких організацій: Белан П.А., Гонтар В.М., Галич С.Г., Нікіпілий М.М., Матвієнко І.С., Лютий В.М. та Кумуржи Ю.Л.

Урочисті збори були відкриті гімном України та молебнем, який провів Владика Фотій.

В ході засідання було активно обговорено актуальні питання проведення оборонних заходів операції «Дозор» та дій щодо підтримки Збройних Сил України, які захищають державу та народ України на сході країни.

Про роботу спілки вільних козаків Розівського району доповів Матвієнко І.С. Отамани Галич С.Г., Нікіпілий М.М., Гонтар В.М., Белан П.А., Кумуржи Ю.Л. поділилися досвідом про свою діяльність з місцевими козаками. Було одноголосно прийнято рішення підтримати зусилля суспільства, влади та адміністрації в забезпечені миру та спокою в області.

Голова РДА Полянський Ю.О. підкреслив важливість допомоги козацтву та прийняв конкретне рішення щодо поліпшення умов несення козаками оборонної варти в районі, підкреслив важливість місцевої взаємодопомоги, взаєморозуміння з козаками інших районів. Також в ході зборів було прийнято рішення про проведення наукових розробок та організації вшанування пам’яті великих козаків пращурів героїв Розівського району, яким, як і домовилось шановне товариство, слід зробити пам’ятні знаки та монументи слави козацьких перемог, а також підключення громадськості району та області у проведенні постійних святкувань цих заходів. Також козаками було підтримано Указ Президента України «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 — 2020 роки», з метою виховання громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань Українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією.

Головуючий зібрання Сухінін Д.В., як вчений та автор багатьох книг з історії права та державотворення, дав глибокий аналіз стану козацького руху в країні та області, зазначивши необхідність відповіді на виклики щодо незалежності країни та миру з боку ворогів. Проведення подальшого об’єднання козацьких організацій заради перемог та ефективного культурного економічного розвитку країни.

Отамани та видатні козаки, громада району подякували всім присутнім за конструктивну дискусію, конкретні рішення та запросили відвідати КЗ «Розівський районний краєзнавчий музей» Розівської районної ради Запорізької області, що з великим задоволенням було зроблено членами координаційної ради.

Наприкінці зборів, всі підтримали побажання отаманів щодо обговорення нагальних питань, продовжити практику проведення в різних районах області, так необхідних відвертих зборів заради миру та спокою на рідній землі.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок