Податкові надходження від Запорізького регіону склали 1 мільярд 145 мільйонів гривень

Бердянськ 24
03.04.2013 · 11:32 · переглядів - 808

За І квартал 2013 року запорізькі платники (без врахування сум, які сплачені платниками податків СДПІ по роботі з ВПП у м. Запоріжжі) сплатили до Державного бюджету 441 мільйон гривень.

Податкові надходження від Запорізького регіону склали 1 мільярд 145 мільйонів гривень

в креслеНайбільше перевищують минулорічну сплату надходження податку на прибуток – майже на 16 мільйонів гривень або на 9,6 відсотка, всього за січень-березень до Держбюджету спрямовано 181 мільйон гривень цього податку, виконання індикативного показника доходів забезпечено на рівні майже 110 відсотків.

Податку на додану вартість надійшло 196,2 мільйона гривень. Понад чверть більше, ніж торік сплачено акцизного податку – 300 тисяч гривень, понадпланово бюджет отримав 42,7 відсотка.

Найбільшу частку надходжень місцевих скарбниць займає податок на доходи фізичних осіб, якого за три місяці сплачено майже 470 мільйонів гривень, це на 25,8 мільйона гривень або на 5,8 відсотка більше, ніж у відповідному періоді 2012 року. Виконання індикативного показника доходів становить майже 103 відсотки. Від плати за землю надійшло понад 115 мільйонів гривень, що на 5,5 мільйона гривень або на 5 відсотків більше, ніж за січень-березень минулого року. Понадпланові показники доходів склали 108,2 відсотка.

Говорячи про бюджетні надходження, голова ДПС у Запорізькій області Олексій Тімарцев зазначив:

– Запорізький бізнес у переважній більшості із року в рік демонструє сумлінність і чесність у сплаті податків. Тож, наше завдання – продовжити стимулювати це ставлення, всебічно сприяти і підтримувати добросовісних платників, реагувати на ініціативи підприємницьких кіл і громадськості. Сьогодні в країні створені умови для сталого розвитку учасників економічного процесу. Про це свідчить і позитивна динаміка серед представників малого та середнього бізнесу. Приміром, поряд із зростанням кількості підприємців-"спрощенців" збільшилися і податкові надходження. Лише за І квартал поточного року до місцевих бюджетів спрямовано більше 54 мільйонів гривень єдиного податку, що вдвічі перевищує минулорічну сплату. За січень-березень поточного року місцеві бюджети отримали майже на чверть більше планових надходжень.

Запорізький бізнес отримав податкові пільги на 5,5 мільярда гривень

Запорізьким платникам податків за минулий рік було надано пільги зі сплати податків, що надходять до Державного бюджету на суму близько 5 мільярдів 400 мільйонів гривень, що майже на 100 мільйонів гривень більше, ніж за 2011 рік. Пільги до місцевих бюджетів склали понад 143 мільйони гривень, що на 22,6 мільйона гривень більше 2011 року. Ці дані озвучив заступник голови ДПС у Запорізькій області Сергій Давидков у ході зустрічі із вітчизняними та іноземними інвесторами, що відбулася у Запорізькій облдержадміністрації.

– Держава готова підтримати чесних і добросовісних виробників. У свою чергу, надаючи пільги, ми чекаємо віддачу у вигляді реальних інвестицій у розвиток інфраструктури, оновлення устаткування, зростання економічного потенціалу регіону, – наголосив Сергій Давидков.

Він також зазначив, що податкова й надалі стимулюватиме платників податків, передусім, за рахунок реформування податкового законодавства, якісно нової сервісної складової, а також переходу на безконтактну взаємодію завдяки впровадженню електронних послуг.

З метою зростання інвестиційного клімату в країні передбачено ряд заходів саме для суб'єктів інвестиційної діяльності.

– Від реалізації нової політики у сфері оподаткування ми чекаємо не тільки підвищення інвестиційної привабливості, а й зміцнення економіки у цілому та розвиток малого і середнього підприємництва. У свою чергу, процес залучення інвестицій у регіон повинен стати максимально зручним і вигідним для зарубіжних партнерів, – підкреслив Сергій Давидков.

ДПС у Запорізькій області




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок