Прикордонники нагадують про порядок обліку та тримання маломірних суден, їх випуск і пересування

Бердянськ 24
04.10.2016 · 10:12 · переглядів - 662

Державна прикордонна служба України нагадує громадянам, що Постановою КМУ від 27 липня 1998 р. N 1147 «Про прикордонний режим» та наказом МВС України від 07.09.2015 № 1075 визначено порядок обліку та тримання маломірних суден у пунктах базування, а також їх випуск і пересування у територіальному морі й внутрішніх водах України

Прикордонники нагадують про порядок обліку та тримання маломірних суден, їх випуск і пересування

Вихід як у двомильну смугу, так і за її межі повинен відбуватись лише після завчасного інформування підрозділів Держприкордонслужби, у зоні відповідальності яких вони перебувають. Термін сповіщення – не пізніше ніж за годину до виходу. Виняток становлять лише засоби розваг. Заборонено виходи в темний час доби, якщо плавзасіб не отримав дозволу та не має спеціального обладнання.

Встановлено порядок визначення місць і вимог до облаштування та безпечної експлуатації пунктів базування маломірних суден, а також введено норму, за якою у разі неможливості адміністрацією об`єкта базування забезпечити плавзасоби постійним місцем для стоянки, дозволяється тримати їх в іншому місці за погодженням з адміністрацією та територіальним органом Укртрансбезпеки. Головними умовами при цьому є забезпечення надійного зберігання та обов`язкове інформування відповідного прикордонного підрозділу.

Обов`язкове інформування підрозділу Держприкордонслужби протягом 24-ох годин запроваджено і при постановці на облік, зміні приписки та постійного місця для стоянки або зберігання маломірних суден.

Загалом всі ці правила запроваджено для того, аби встановити належний контроль у територіальному морі та внутрішніх водах нашої країни, отримувати повну інформацію про те, де знаходяться плавзасоби та мати змогу відслідкувати усі їх переміщення. Крім того, забезпечити безпеку, в першу чергу для тих, хто виходить у море. Адже своєчасне сповіщення прикордонників, а також підтримання зв’язку з ними протягом всього знаходження у морі – направлено на оперативне реагування у разі різкої зміни обстановки або інших непередбачуваних ситуацій.

Прес-служба Бердянського прикордонного загону



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок