Перенесення святкування Дня міста? В Бердянську планують вивчити суспільну думку

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.02.2017 · 15:37 · переглядів - 4394

Відповідне рішення прийняли депутати міської ради під час засідання Дня депутата.

Перенесення святкування Дня міста? В Бердянську планують вивчити суспільну думку

З ініціативою перенесення Дня міста з 17-го вересня на перші дні літа виступив депутат міської ради від партії «Соціалісти» Володимир Безверхий. Варто відзначити, що дана пропозиція вже не вперше обговорюється в стінах міської ради. Основна аргументація – проведення загальноміських заходів на початку сезону, сприятиме піднесенню курортного іміджу Бердянська. В той же час заходи з нагоди визволення Бердянська з під нацистської окупації залишаться як і раніше, 17-го вересня.

Міський голова Володимир Чепурний відзначив, що затвердження відповідного рішення буде можливе лише після вивчення суспільної думки мешканців міста. У зв’язку з цим було створено робочу групу, яка проаналізує відношення бердянців до такої ініціативи.

Враховуючи, що офіційна історія Бердянська відраховується з початку будівництва пристані в 1827-му році, а розвиток міста нерозривно пов’язаний з Бердянським портом, на засіданні депутатського дня пролунала пропозиція перенесення Дня міста на 12 червня –День морського та річного флоту України. Саме в цей день відбуваються офіційні заходи в Бердянському морському торговельному порту.

Ще одним варіантом перенесення Дня міста на літні місяці може послугувати 1 липня – цього дня в 1830-му році завершилось будівництво пристані порту.

Перелік варіантів перенесення Дня міста та відношення бердянців до цієї ініціативи робоча група має представити через 10 днів.

 




Останні новини Бердянська
сьогодні, 2 травень, четвер 2024
вчора, 1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок