В Бердянську порахують кількість бездомних тварин

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
10.03.2017 · 16:52 · переглядів - 2498

В мерії відбулось чергове засідання круглого столу по безпритульним тваринам. Представники влади та громадськості знову визначали основні напрямки по зменшенню кількості бродячих собак.

В Бердянську порахують кількість бездомних тварин

Півтори години чиновники присвятили обговоренню проблеми бродячих тварин в місті. Відзначимо, що за останній рік подібні засідання проводяться систематично. Однак, до реальних результатів у вигляді зменшення поголів’я безпритульних тварин в місті це не призводить. Щоправда у деяких співробітників комунальних підприємств інша точка зору. Зокрема заступник директора КП «Бердянськекотранс» Іван Шмаровоз вважає, що в місті кількість бродячих тварин вже не збільшується. На основі яких розрахунків були зроблені подібні висновки Іван Іванович не зазначив. 

Заступник міського голови Станіслав Лимарчук наголосив, що міська влада намагається підійти комплексно до вирішення даної проблеми. Стратегічно, планується забезпечити комунальне підприємство «Бердянськекотранс» всім необхідним обладнанням для відлову, стерилізації та вакцинації тварин; профінансувати будівництво притулку з вольєрами. На даному етапі кількість безпритульних тварин планують регулювати за допомогою громадських організацій. Влітку буде проведено перерахунок всіх безпритульних тварин, які на сьогодні мешкають в Бердянську, а в червні-липні в місті працюватиме благодійний фонд «4 лапи».

За інформацією голови громадської організації «Служба захисту тварин» Валентини Мамай, на сьогодні на вулицях міста мешкають близько двох тисяч безпритульних тварин. Притулок для безпритульних тварин, який розташований в районі Військового містечка потребує фінансової підтримки, наголосила Валентина Мамай. Кошти необхідні для проведення вакцинації собак їх відлову та ін.. 

Станіслав Лимарчук рекомендував Валентині Мамай подати документи для участі в конкурсі, який нещодавно було оголошено КП «Бердянськекотранс» на відлов, перевезення та вакцинацію тварин. На перший квартал поточного року, на ці потреби та заробітну платню співробітників Центру безпритульних тварин (Центр було створено в минулому році на базі КП «Бердянськекотранс» зі штатом в 9 чоловік – ред.) було виділено 251 тисячу гривень.

На засіданні були присутні і депутати міської ради – Володимир Безверхий та Владислав Кюрчев, які висловили готовність виділяти і більші кошти з міського бюджету для ефективних заходів по вирішення проблеми безпритульних тварин в Бердянську. Громадські активісти Ігор Касьянов та Сергій Кисіль запропонували створити окреме комунальне підприємство, яке б займалось відловом, вакцинацією, стерилізацією та утриманням тварин в притулку.

Після круглого столу по безпритульним тваринам, цікавить питання, чи будуть врешті запроваджені реальні заходи по регуляції кількості безпритульних тварин в місті, чи про дану проблему забудуть до чергової наради?




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок