З травня в Бердянську відновлюються концерти органної музики

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
04.04.2017 · 16:25 · переглядів - 1106

В Бердянському римо-католицькому костьолі Пресвятої Діви Марії, з 2011-го року, систематично проводяться концерти органної музики вітчизняних та зарубіжних органістів

З травня в Бердянську відновлюються концерти органної музики

В останній роки витрати пов'язані із запрошенням музикантів систематично зростають, у зв'язку з чим кожного разу організовувати такі концерти стає дедалі важче. 

Під час розгляду проектів Громадського бюджету в Бердянську, представниками костьолу на голосування було винесено проект, щодо фінансової підтримки з міського бюджету організації концертів органної музики. За результатами голосування проект не набрав необхідної кількості голосів для його запровадження за кошт Громадського бюджету, однак представники влади запевнили, що проаналізують можливість фінансової підтримки для проведення концертів класичної органної музики. 

Проекти-переможці Громадського бюджету вже профінансовані, тож ми звернулись до профільного заступник міського голови Юлії Дойнової із запитанням чи знайшли можливість представники міської влади хоча б частково покривати видатки, пов'язані з організацією концертів органної музики. Як виявилось, це питання ще перебуває на стадії аналізу. 

Священнослужитель римо-католицького костьолу Пресвятої Діви Марії о. Рафаїл повідомив нам, що концерти органної музики планують відновити в Бердянську з травня поточного року. Однак, з якою періодичністю вони будуть проводитись поки що невідомо. Добровільних пожертв, які збираються під час концертів, не вистачає навіть на компенсацію вартості квитків для приїзду органістів до Бердянська. 

Нагадаємо, до Бердянська орган фірми «Hindenlang» прибув з Німеччини в 2011-му році. На той момент його вартість складала 7,5 тисячі євро. Унікальні концерти органної музики вже стали своєрідною візитівкою нашого міста. Тож буде прикро, якщо в Бердянську, за відсутності масштабних культурних осередків, з часом припиняться і концерти органної класичної музики.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок