Громадський бюджет 2018: в Бердянську дозволять капітальні реконструкції в рамках бюджету участі

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
16.06.2017 · 19:30 · переглядів - 1025

Запровадження принципів Громадського бюджету в Бердянську стало одним, якщо не сказати єдиним, однозначно позитивним досягненням нинішнього керівництва міста.

Громадський бюджет 2018: в Бердянську дозволять капітальні реконструкції в рамках бюджету участі

В наступному році бюджет участі також функціонуватиме, однак тепер його обсяг пропонується збільшити вдвічі і дозволити проведення капітального будівництва.

Левова частка проектів, які були подані для участі в Громадському бюджеті в минулому році, стосувались проведення ремонтних робіт на об'єктах міського благоустрою. В статуті Громадського бюджету Бердянська минулорічної редакції проведення робіт з будівництва чи реконструкції було заборонено, у зв'язку з чим добра половина пропозицій мешканців міста, які долучились до ініціативи влади, відхилили. Враховуючи, що основна мета Громадського бюджету — залучення пересічних мешканців до вирішення міських проблем, проведення капітальних робіт дозволить максимально визначити прагнення бердянців по благоустрою і запровадити їх в наступному році.

У зв'язку з цим пропонується вдвічі збільшити обсяг Громадського бюджету — з 1,5 млн. грн — до 3 млн. грн. Заступник міського голови Ірина Плющій, яка курирує бюджет участі в Бердянську, на засіданні планово-бюджетної комісії розповіла, як зміниться обсяг фінансування малих та великих проектів, у зв'язку зі збільшенням загального фонду.

Плющий Ирина

- Малі проекти залишатсяь без змін — до 100 тис. грн, великими проектами вважатимуться ініціативи громадян, вартість запровадження яких коштуватиме від 101 — до 750 тис. грн. В загальному вигляді на малі проекти пропонується виділити 1,2 млн. гривень, на великі 1,8 мільйонів. Таким чином, загальна сума Громадського бюджету на 2018 рік збільшиться до 3-х мільйонів гривень - зазначила Ірина Плющій.

Відповідні зміни до статуту Громадського бюджету мають затвердити депутати міської ради на сесії. Планово-бюджетна комісія прийняла до відома цю інформацію і рекомендувала профільному заступнику підготувати на засідання дня депутата детальну інформацію про реалізацію бюджету участі в поточному році, після чого винести це питання на розгляд сесії.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок