Наслідки введення пакетної системи вивозу сміття

Бердянськ 24
28.10.2013 · 09:20 · переглядів - 3163

Результат: стихійні сміттєзвалища, засмічені дороги, затягнутий смогом горизонт.

Наслідки введення пакетної системи вивозу сміття

Після введення у деяких районах Бердянська пакетної системи викиду сміття в черговий раз переконуєшся у тому, що партія регіонів і, зокрема, її бердянський підрозділ не спроможні «покращити життя вже сьогодні». Після курортного сезону, коли пляжі, вулиці та дороги перетворювалися на полігон твердих побутових відходів, коли сміття у пакетах забирали лише двічі на тиждень, а між цими днями воно стояло та «пахло» у подвір’ях, коли гості міста вимушені були нести своє сміття із пляжу додому настала осінь. Здавалося б, що найтяжче випробування позаду. Бо ніби за те, що хтось не купував дорогих сміттєвих пакетів( за ціною 3,5 грн. за штуку!) не штрафували «робітники» адмін відділу, ніхто за це не вимикав світло( а мер- регіонал Бакай погрожував такою мірою покарання). Бердянці відстоювали черги біля центрів громадських ініціатив, чекаючи, поки приїдуть та привезуть пакети, до речі, їх продавали теж двічі на тиждень- тут вже якась магія чисел.

Мусор на Лисках

Наразі у мешканців тих районів, де бердянський виконком при повній відсутності реакції від депутатів міськради, як провладних так і опозиційних, насадив пакетну систему викиду сміття з’явилася нова проблема, про яку їх на початку даного нововведення ніхто не попереджав. Та й не було часу про це подумати – курортний сезон був у розпалі. Зараз опадає листя, його треба кудись дівати. Керівник «Бердянськекотранс» Олег Оргієць рекомендував унікальний метод утилізації листя- закопувати його у компостні ями. Яка глибоко філософська відповідь! От як тільки бути тим бердянцям, у яких нема городів або подвір’я заасфальтоване чи викладене плиткою? Тому й виходить так, що листя та все що можна спалити дехто спалює у пічках, а при спаленні листя виділяються канцерогени, які при потраплянні через легені у організм вже ніяк не виводяться. Окрім цього, з’являються та виростають до величезних розмірів стихійні звалища, куди викидають не тільки листя й гілки, а й будь- яке сміття. Той самий великий спеціаліст із благоустрою та безкоштовним порадам Оргієць ще влітку казав, що на прибирання гілок та листя виділятиметься бульдозер. Ніхто такої серйозної техніки поки не бачив. І знову рекомендації, гідні стати класикою: про те, коли приїдуть забирати стихійне звалище дізнавайтеся у комітеті мікрорайону, у представників адмін відділу, у квартальних. А де їх шукати, куди дзвонити- це вже проблеми, не гідні розтлумачення такою «поважною» персоною.

Отож сміття викидається у очерет, вивозиться у лісопосадки, викидається просто на дорогу, спалюється у печах. Коли воно утилізується останнім методом, то то на вулиці знаходитися неможливо, отруйний дим накриває курортний район.

Ось такі реалії бердянського сьогодення. Черговий акт трагікомедії під назвою «покращення життя вже сьогодні».Партія регіонів і тут продемонструвала свою повну неспроможність у керівництві містом. А хто ж казав про команду професіоналів та міцних господарників? До речі, Запоріжжя вже відмовилося від пакетної системи, навіть мер- регіонал Сін визнав, що ця система не спрацювала. А скільки часу ще треба бердянській владі, щоб до неї дійшло вищесказане?

Зореслав Кумпан, голова Бердянської міської організації ВО «Свобода».




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок