Бердянська "Свобода" взяла участь у міському мітингу-реквіємі

Бердянськ 24
23.11.2013 · 12:10 · переглядів - 1735

У 2007 році у Бердянську встановлено пам’ятний знак "Жертвам Голодомору". 

Бердянська "Свобода" взяла участь у міському мітингу-реквіємі

З самого відкриття щороку там проходять вшанування пам’яті жертв комуністичної інквізиції. Бердянські свободівці щороку приймають активну участь у цих заходах, чи то у ролі організаторів, чи просто учасників мітингу- реквієму. Цього року під час підготовки оргвідділом виконкому цього заходу стало відомо, що на заході мають намір провести молебен представники Московського патріархату. Щоб не допустити цього голова Бердянської «Свободи», помічник народного депутата Зореслав Кумпан звернувся до організаторів із вимогою обмежити кількість виступаючих до виключно світських представників. Для цього у виконкомі навіть була зібрана нарада, де свободівць виклав свої думки із цього приводу. Як не дивно, ніхто не висказав аргументів проти.

На митинге

На мітингу виступали люди, які особисто знали свідків Голодомору, звучала траурна музика, декламатори читали вірші, зокрема вірш бердянки Анастасії Кучинської «Голод».

У своїй промові до активної частини бердянської громади, яка прийшла на мітинг, Зореслав Кумпан, зокрема, сказав: «24 країни визнали Голодомор геноцидом української нації. Лише Янукович панічно боїться цього слова, не хоче називати очевидні речі своїми іменами. Ось чому не пред’являютьс претензії до Росії, ка називає себе правонаступницею СССР, тобто тієї імперієї, керівництво якої і спланувало цю катастрофу. Наш лідер Олег Тягнибок на сесії парламенту запропонував ввести кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору.

Прес-служба Бердянської міської організації ВО «Свобода».




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок