На засіданні БСПП(р) вирішували проблему з приналежністю водорозбірних колодязів в приватному секторі

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
29.11.2017 · 13:04 · переглядів - 1288

Чергове засідання Бердянської спілки промисловців підприємців та роботодавців було присвячено аналізу проблеми приналежності водорозбірних колодязів в приватному секторі. Це питання набуває актуальності, враховуючи зміни в законодавстві по збільшенню штрафів за пошкодження лічильників та інших правопорушень в сфері водокористування

На засіданні БСПП(р) вирішували проблему з приналежністю водорозбірних колодязів в приватному секторі

Голова спілки Валерій Харченко, разом з іншими членами намагались знайти вихід із правової колізії, пов’язаною з відповідальністю користувачів за лічильники, які знаходяться поза межами приватної власності суб’єкта господарювання. Директор КП «Міськводоканал» Олександр Македонський підвередив, що згідно з Постановою Кабміну – власником лічильників водо розбору є користувач послуги. Прибор обліку має бути встановлений на врізці до центральної мережі водопостачання. 

В результаті тривалого обговорення члени спілки ухвалили рішення звернутись до Кабінету міністрів України з ініціативою розмежувати відповідальність між фізичними та юридичними особами. Підприємства та організації мають утримувати свої прибори обліку, тоді як з приватними користувачами це питання необхідно узгодити. Валерій Харченко підкреслив, що колодязь водо розбору не може вважатись приватною власністю користувача, оскільки сама земельна ділянка йому не належить. В існуючому вигляді Постанова Кабміну викликає чимало запитань. 

Міський голова Володимир Чепурний підтримав рішення БСПП(р) і відзначив, що спілка повинна і далі функціонувати, щоб підказувати представникам влади шляхи вирішення тих чи інших проблем.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок