Спеціальна комісія перевірить роботу «Коменерго» та «Житлосервіс 2-А»

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.12.2017 · 10:49 · переглядів - 814

Під час звітної зустрічі міського голови Володимира Чепурного в Нагірній частині міста, невдоволення, а подекуди й обурення мешканці адресували комунальним підприємствам «Житлосервіс 2-А» та «Коменерго». Мер ініціюватиме комплексну перевірки комунальних підприємств.

Спеціальна комісія перевірить роботу «Коменерго» та «Житлосервіс 2-А»

Проблеми з покрівлями, фасадами, підвалами, каналізацією, якістю прибирання внутрішньодворових територій будинків, які перебувають на балансі «Коменерго» та «Житлосервісу 2-А» мешканців Нагірної частини міста обурюють. Звернення, прохання, критика — все лунало на адресу міського голови Володимира Чепурного під час звітної зустрічі.

Чепурной Владимир

Тут стояти і червоніти маю не я, а керівники цих комунальних підприємств! - емоційно відреагував мер. - Григорій Григорович (заступнику міського голови Горячову — прим. редакції), провести ревізію всього житлового фонду цих підприємств. Ми будемо приїздити і слухати людей. Спочатку перевіримо Нагірну частину міста, а потім інший житловий фонд.

Реакцію мера зрозуміти можна. До підприємств житлово-комунального господарства дійсно існує чимало запитань. Однак, спроба відмежуватись від всіх проблем і перекласти відповідальність на керівників комунальних підприємств виглядає дещо дивною. Кому підпорядковуються комунальні підприємства? Хто керує житлово-комунальним господарством? Хто має вирішувати стратегічні проблеми ЖКГ міста? Очевидно, що директора не можуть сформувати стратегію для всього Бердянська. Цим має займатись міська влада.

В будь-якому випадку, озвучені мешканцями проблеми, здебільшого, вимагають капітальних ремонтів і серйозних капіталовкладень. На своїх зустрічах мер постійно критикує попередників про недоцільність передачі багатоквартирних будинків до ОСББ до проведення капремонту. Хоча в цій же доповіді розповідає про співфінансування ремонтів в ОСББ. Суперечливість висловлювань мера ми спостерігаємо постійно... Однак, програми капітального ремонту житлового фонду в Бердянську не має. Емоційні виступи і обіцянки мера — є, а дії — відсутні. Ці роботи обраховуються десятками мільйонів гривень і перекладання відповідальності на директорів ні що інше, як дешева і примітивна маніпуляція. Навряд чи ще через рік бердянці повірять таким театральним постановкам.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 3 травень, п'ятниця 2024
вчора, 2 травень, четвер 2024
1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок