Визначились! Основна причина нестачі 14 млн. грн. на з/п освітян — в некоректній формулі Міносвіти

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.12.2017 · 17:16 · переглядів - 1950

Начальник відділу освіти Володимир Липський поставив крапку в маніпуляціях, до яких вдавався міський голова Володимир Чепурний при обговорені нестачі коштів освітньої субвенції для покриття зарплати освітян

Визначились! Основна причина нестачі 14 млн. грн. на з/п освітян — в некоректній формулі Міносвіти

Володимир Липський на засіданні депутатської комісії з гуманітарних питань наголосив, що нестача коштів освітньої субвенції на покриття зарплати педагогів спостерігається по всій Запорізькій області. Основна причина — некоректна формула розрахунку обсягів освітньої субвенції. В профільному Міністерстві не врахували ряд принципових моментів, які в підсумку суттєво вплинули на обсяги коштів, які будуть компенсуватись територіям в наступному році з державного бюджету. Мова йде про поділ класів на групи при вивченні іноземних мов та уроків праці, крім того в Міністерстві вважають, що на місцях достатньо коштів для компенсації нестачі.

Впливає на загальний обсягів заробітної плати і кількість класів. Нагадаємо, Володимир Чепурний два тижні поспіль на апаратних нарадах в мерії маніпулятивно звинувачував керівників шкіл, що саме з їх вини “роздуто” штати і саме через це виникла нестача в 14 мільйонів гривень. Як виявилось це лише складова цілого ряду проблем, при чому не найвагоміша.

За словами Володимира Липського в Бердянську нараховується 12 класів, де кількість учнів менше нормативної. Це один клас в ЗОШ №3, 11-ті класи в ЗОШ №11, другі класи в БСШ №16, 10-11 класи в ЗОШ №9. Існує серйозна проблема з наповнюваністю класів в Нововасилівці та Розі, однак мешканці цих населених пунктів категорично відмовились від об'єднання освітніх закладів в один.

На уточнювальне запитання голови комісії Євгена Георгієва, чи є наміри проводити оптимізацію серед освітян Бердянська, Володимир Липський конкретної відповіді не дав. Зауваживши, що в наступному році відділ освіти ретельніше слідкуватиме за наповнюваністю перших класів.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок