За пів року фірма з орбіти Валентирова в Бердянську виграла тендерів на 4,3 мільйона

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.12.2017 · 14:58 · переглядів - 2737

З червня поточного року ремонтом тротуарів в Бердянську займається фірма «Азовінвестстрой». З літа «АІС» виконало робіт на 4,3 мільйона гривень.

За пів року фірма з орбіти Валентирова в Бердянську виграла тендерів на 4,3 мільйона

Відомо, що найбільш привабливими для освоєння бюджетних коштів є різноманітні ремонти доріг. Як показує практика Бердянська вигідно займатись і реконструкцією тротуарів. З червня 2017-го року фірма «Азовінвестстрой» отримала в Бердянську сім підрядів загальною вартістю 4,3 мільйона гривень. Детальну інформацію про перелік об'єктів та загальну вартість робіт ми запросили у виконкомі.

Табличка

Однак, наведені дані неповні. Фрма «Азовінвестстрой» реконструювала вул. Університетську. Це нам підтверджував особисто заступник мера Григорій Горячов та відповідний тендер розміщено на сайті публічних закупівель Прозорро.

Крім того, фірма виграла тендер на капітальний ремонт тротуарів «Центр міста» по вул. Грецькій (від вул. Центральної до пр. Азовського) м. Бердянськ загальною вартістю 1 млн. 460 тис. грн — https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-10-18-002184-a. Визнали переможцем «Азовінвестстрой» і на тендері по заміні старого покриття на подвір'ї БСШ№16 на сучасне (Поточний ремонт прибудинкової території БСШ №16 по вул. Лієпайська, 45, м. Бердянськ, Запорізької області). Згідно зі змінами до договору від 21 грудня загальна вартість робіт склала — 354 440 грн — https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-10-19-000284-b.

Якщо не враховувати не повний перелік об'єктів, які нам надали у виконкомі з різницею у 2,5 мільйони від підсумкової вартості всіх робіт, на перший погляд, здавалося б, нічого надзвичайного в тому що, «АІС» виграв сім тендерів немає. Особливо враховуючи досвід з підрядником-автором легендарних «50 відтінків сірого». Фірма виконує роботи, виконком вони задовольняють і вона й надалі продовжує брати участь в конкурсах на ті чи інші види ремонтних робіт в Бердянську і перемагати. Спочатку ми теж так вважали, але вирішили перевірити приналежність цієї організації. Аналіз власників довів, що в Бердянську «ласі» підрядні роботи, фірми зі сторони не виграють. Так чи інакше, але вони мають відноситись до «корпорації».

«Корпорація» народного депутата Пономарьова і його правої руки Валентирова розширила свій вплив не тільки в Бердянську, а й на прилеглі райони. Так, народний депутат Сергій Валентиров у Верховній Раді України відстоює інтереси виборців округу №81 (місто Токмак, Веселівський, Михайлівський, Приазовський, Приморський, Токмацький, Якимівський райони). Фірма «Азовінвестстрой» зареєстрована в Приморську на трьох осіб Руслана Саламатіна, Олександра Горохова та Олександра Фаненко.

реестр

Політична ситуація в Приморську аналогічна до Бердянська періоду 2013-2015 років. Мер міста непідконтрольний бердянському олігарху, а більшість в міськраді постійно коливається. За останні два роки в Приморську двічі відбувались вибори міського голови. За пост мера, а потім голови громади (в минулому році Приморськ утворив об'єднану територіальну громаду) боролись Олена Божкова (нині діючий голова) та Ганна Саламатіна — кандидат, якого відкрито підтримував Сергій Валентиров. На сьогодні Ганна Саламатіна очолює планово-бюджетну комісію Приморська і є помічником нардепа Валентирова.

скрин

В своїй декларації за 2016 рік Ганна Саламатіна вказала, що одружена з Русланом Саламатіним, який є співвласником фірми «Азовінвестстрой».

Ще один співвласник фірми «Азовінвестрой» Олександр Горохов — депутат Приморської міської ради. Входить до складу групи, підконтрольної народному депутату.

Таким чином, підрядні роботи з ремонту тротуарів на загальну суму 4,3 мільйона гривень також виконується фірмою, яка має пряме відношення до «корпорації» народного депутата Пономарьова. «Случайности не случайны» - особливо в Бердянську.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок