УПСЗН запроваджує електронну систему обслуговування клієнтів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
09.01.2018 · 15:15 · переглядів - 3612

Черги під управлінням праці та соціального захисту населення в Бердянську, при чому в будь-яку пору року, вже не дивують нікого. У виконкомі обіцяють в цьому році запровадити електронну систему обслуговування клієнтів, що сприятиме оперативному опрацюванню звернень

УПСЗН запроваджує електронну систему обслуговування клієнтів

За інформацією заступника міського голови Юлії Дойнової в минулому році весь документообіг було переведено в електронну систему. Таким чином, співробітник УПСЗН може оперативно простежити всі історію звернень та нарахувань субсидій тому чи іншому клієнту. В цьому році, планується запровадити другий етап проекту і запустити електронний кабінет користувача.

В персональному кабінеті користувач послуги може самостійно визначити розмір нарахованої йому субсидії по комунальним послугам. В подальшому планується в цьому ж кабінеті розміщувати інформацію про всі види соціальної допомоги, яку отримує користувач. Персональний кабінет запущено поки що в тестовому режимі, на якому можна зареєструватись через офіційний сайт Бердянської міської ради або за прямим посиланням. 

В цьому році також планується запустити смс розсилку про нарахування субсидій та зміни, які відбуваються з документацією того чи іншого користувача.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок