БЕРДЯНСЬК. Активисты украинизировали въезд в город со стороны Мариуполя

Виктор Коваленко - Бердянськ 24
27.04.2018 · 11:00 · переглядів - 2715

Название города на стеле с восточной стороны Бердянска отныне соответствует нормам украинского правописания

БЕРДЯНСЬК. Активисты украинизировали въезд в город со стороны Мариуполя

Группа патриотичных активистов немного подкорректировала привычную архитектурную форму и модифицировала надпись, добавив «мягкий знак». Теперь название топонима соответствует украинскому законодательству. Об этом в Facebook сообщила преподаватель гимназии №1 «Надежда» Ольга Войникова.

«Бердянск став БердянсЬком!!!
26 квітня у м. Бердянськ сталася історична подія – місто стало українським… І тут без Бандери не обійшлося))) 1 січня 2018 року, традиційно бердянські патріоти проводили автопробіг до дня народження Степана Бандери, і саме в той день вирішили, що у назві не вистачає м’якого знаку, саме тоді на патріотичній ноті було вирішено докласти зусиль до виправлення цієї помилки. Під керівництвом Романа Синиці до справи долучилися небайдужі бердянці: Денис Русін, Олександр Шапошник разом з учнями Бердянського машинобудівного ліцею, Анрій Ветров, родина Кривоус, Микола Тюркеджи, захисник української мови Козлов Віталій та Холодний Валерій. Згідно до чинного законодавства України назви географічних об'єктів, топоніміка пишеться українською державною мовою. Бердянськ – це Україна!!! Бердянці Вам респект!!!», - указывается в сообщении.

Отметим, что в прошлом году название нашего города на украинском языке появилось и на въездной стеле по Мелитопольскому шоссе. 




Останні новини Бердянська
сьогодні, 21 травень, вівторок 2024
вчора, 20 травень, понеділок 2024
19 травень, неділя 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок