У Бердянську стартують фестивалі «Топ-Топ» та «Зірки Азову»

По матеріалам пресс-службы исполкома
13.06.2018 · 15:33 · переглядів - 544

У Бердянську стартують ХХІІІ Всеукраїнський фестиваль дитячої творчості «Топ-Топ» і фестиваль для юнацтва та молоді «Зірки Азову»

У Бердянську стартують фестивалі «Топ-Топ» та «Зірки Азову»

Історія фестивалю “Топ-Топ” розпочалася у 1995 році, коли за ініціативою працівників культури міста Бердянська та за підтримки виконавчої влади вперше було проведено фестиваль дитячої творчості «Топ-Топ» з метою пошуку молодих талантів серед дітей та підлітків, дітей, позбавлених батьківського піклування, сиріт. У 1999 році за підтримки Міністерства культури України фестиваль набув статус Всеукраїнського. Сьогодні Всеукраїнський фестиваль дитячої творчості “Топ-Топ” – це справжнє свято дитячого мистецтва та майстерності, яке сприяє розвитку культури і мистецтва України, творчого потенціалу підростаючого покоління. Цей фестиваль без перебільшення можна визнати патріотичною акцією, значною культурно-мистецькою подією, що з гідністю популяризує національну культуру проявами талантів дітей. За двадцять три роки існування фестивалю «Топ-Топ» у ньому взяли участь понад 16 тисяч талановитих дітей, підлітків і молодих виконавців.

Організатором фестивалю вже двадцять третій рік виступає відділ культури виконкому Бердянської міської ради, при підтримці виконавчого комітету та міської ради, Міністерства культури України, Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації, обласного методичного Центру культури і мистецтва.

У рамках Всеукраїнського фестивалю «Топ-Топ» вже шостий рік поспіль проходить фестиваль для юнацтва та молоді «Зірки Азову».

Слоган фестивалю – «Творче літо України для малесеньких зірок!».

Учасники фестивалю цьогоріч - це самодіяльні колективи та окремі виконавці з різних міст та областей України (Запоріжжя, Токмак, Маріуполь, Васильковка та ін.) і, звичайно ж, з міста Бердянська та Бердянського району. У цьому році у фестивалі братимуть участь понад 600 дітей та підлітків віком від 4 до 25 років. Це 60 кращих творчих колективів та окремих виконавців. Юні конкурсанти матимуть можливість позмагатися за жанрами хореографія, вокал, художнє слово, циркове мистецтво з 16 по 19 червня. Конкурсні програми пройдуть у міському Палаці культури ім. Т.Г. Шевченка.

Оцінювати виконавську майстерність буде компетентне журі, до складу якого увійшли фахівці Міністерства культури України, Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації, Вищого училища культури, Заслужені працівники культури України. Голова журі - директор Запорізького музичного училища ім. П.Майбороди, Заслужений працівник культури України Сергій Пелюк.

Фестиваль триватиме 7 днів, протягом яких учасники відпочинуть на березі лагідного Азовського моря, візьмуть участь у засіданнях «круглих столів», розважальних заходах, відвідають музеї міста.

Відкриття фестивалю відбудеться 15 червня о 19:00 у великій залі міського Палацу культури ім. Т.Г. Шевченка.

Закриття Всеукраїнського фестивалю розпочнеться 20 червня з нагородження учасників та переможців фестивалю о 17:00 у міському Палаці культури. Після цього о 18:00 відбудеться карнавальна хода учасників Азовським проспектом від пл. Єдності до Приморської площі та продовжиться о 18:30 гала-концертом з врученням супер-призів переможцям цьогорічного фестивалю на сцені Приморської площі - головному літньому сценічному майданчику міста.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок